MENU

17:37
"Місячну сонату війни" презентували у Чистоводівському НВК

Нестиму я в душі вкраїнський стяг

Й боротимусь за щастя і свободу,

Бо я обрав важкий і світлий шлях –

Служити українському народу!

Ці слова стали лейтмотивом сьогоднішнього літературно-патріотичного заходу у Чистоводівському НВК, під час якого було презентовано книгу "Місячна соната війни".

"23 роки незалежна Україна не знала війни, – розпочали свою розповідь ведучі, – Народ пишався тим, що у буремні 90-ті Україні вдалося зберегти мир. Але війна не обійшла українську державу тепер. За короткий період часу слова "Слава Україні – Героям слава" набули нового змісту. Наразі всім зрозуміло, кому ці слова адресовані, і ні в кого немає сумнівів, що ці герої – бійці, які зі зброєю в руках захищають східний кордон України, лікарі, які в мирний час повертають поранених в АТО з того світу, волонтери, які підтримують армію.  Десятки тисяч патріотів нашої держави, серед яких є і чистоводяни, знаходяться на передовій, захищаючи неньку Україну. Саме вони є героями публікацій одного із авторів "Місячної сонати війни" – заслуженого журналіста України Л.Логвиненка, саме їм присвячені поезії відомих ізюмський поетів та юних поетів-початківців, які ввійшли до збірки. На прикладах їх беззавітного служіння рідній Батьківщині виховуватиметься не одне покоління українців".

Переглядаючи відеокліпи, фотографії, зроблені в зоні АТО, слухаючи уривки з публікацій та поетичні твори, школярі наче спілкувалися з українськими героями, що зійшли зі сторінок книги, переживали разом з ними, бажали їм перемоги.

Літературну презентацію було підготовлено сільською і шкільною бібліотеками та сільським клубом за допомоги адміністрації навчального закладу. Перший заступник голови райдержадміністрації Дмитро Кіян, який був присутній на заході, висловив подяку бібліотекарям та керівництву Чистоводівського НВК за високий рівень його проведення, за організацію роботи, спрямованої на виховання в учнів патріотизму, шанобливого ставлення до учасників АТО, почуття гордості за Україну, її історію та людей.

Категорія: Новости Изюма и района | Переглядів: 436 | Додав: Изюмчанин | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar