MENU

17:59
На центральній площі міста вперше пройшло Великоднє Богослужіння

В день Світлого свята Воскресіння Христового, 1 травня, Архієпископ Ізюмський та Куп’янський Єлисей, разом із духовенством міста Ізюм провів Великодню вечірню молитву для жителів та гостей нашого міста.

На богослужінні були присутні керівництво міста.

На центральній площі міста було встановлено помост з переносним престолом, де і було проведено Богослужіння. Супроводжував загальну молитву чоловічий архієрейський хор під керівництвом Олега Кадюка. Хор також виконав кілька Великодніх пісень по закінченню Богослужіння.

В завершенні Великодньої вечірні Архієпископ Єлисей звернувся до присутніх мирян з привітальними словами, зазначивши, що це богослужіння є символічним, адже відбулось воно на місці колишнього пам’ятника ідолу (В.І. Леніну), який в радянські часи намагався знищити православ’я. Також Владика привітав учасників «Марафону миру», організований спортивно-реабілітаційним клубом «Марафон», в котрому взяли участь інваліди-колясочники, велосипедисти та бігуни.

Вихованці дитячої недільної школи при Свято-Вознесенському кафедральному соборі підготували виступ-привітання. Вони виконали вірші та пісні, прославляючи Світле Христове Воскресіння. За свої старання діти отримали подарунки від Архієпископа Єлисея. До того ж, кожен присутній на святі отримав солодкий подарунок з рук Владики.

Окрім помосту для урочистого Богослужіння, на площі було встановлено дитячі атракціони та великий самовар, біля якого усім бажаючим роздавали гарячий чай та смачне печиво.

Цьогорічне Великоднє свято як ніколи запам’яталось жителям та гостям міста, адже відсвяткували вони його разом.

 

Категорія: Новости Изюма и района | Переглядів: 376 | Додав: Изюмчанин | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar