MENU

16:27
На галузь науки і освіти планується збільшити асигнування з обласного бюджету.

Постійною комісією з питань бюджету був розглянутий перелік запланованих змін до основного фінансового документу області. Члени комісії погодили винесення проекту рішення з даного питання на затвердження під час пленарного засідання сесії. Участь в заході взяв перший заступник голови обласної ради Віктор Коваленко.

Згідно з документом, передбачається прийняття субвенції з державного бюджету на проведення виборів депутатів місцевих рад об’єднаних територіальних громад і відповідних сільських, селищних та міських голів в сумі 662,1 тис. грн. Кошти субвенції передаються районним бюджетам:

    Богодухівського району – в сумі 54,9 тис. грн;
    Лозівського – 54,3 тис. грн;
    Харківського – 350,3 тис. грн;
    Чугуївського – 202,6 тис. грн.

За рахунок коштів держбюджету збільшується:

    освітня субвенція на 1 млн. 6 тис. грн;
    медична – на 3 млн. 661 тис. грн;
    на 338 млн. 606 тис. грн збільшується субвенція на надання пільг та житлових субсидій населенню на оплату електроенергії, природного газу, послуг тепло-, водопостачання і водовідведення, квартирної плати, вивезення побутового сміття та рідких нечистот;
    на 5 млн. 393 тис. грн збільшується субвенція на виплату допомоги сім’ям з дітьми, малозабезпеченим сім’ям, інвалідам з дитинства.

Планується прийняття до обласного бюджету субвенції з бюджетів Вовчанського, Шевченківського, Близнюківського районів та міського бюджету Ізюму для проведення співфінансування по об’єктах соціально-економічного значення, які у 2016 році фінансуватимуться за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку в сумі 1 млн. 36 тис. грн.

На реконструкцію мереж вуличного освітлення, систем водопостачання, водогонів, водопроводів, будівництво водопровідної мережі, каналізаційного колектору тощо передбачаються видатки за рахунок субвенції з місцевих бюджетів області (зокрема, Дергачівського району, Лозівського, Золочівського, Ізюмського, Сахновщинського, Чугуївського та міста Ізюм). Перелічені об’єкти так само співфінансуватимуться з Державного фонду регіонального розвитку. Також фінансуватимуться і об’єкти житлово-комунального господарства Лозової, Чугуєва, Балаклійського району, Богодухівського, Красноградського та Лозівського. Для реалізації зазначених цілей необхідно спрямувати 7 млн. 518 тис. грн.

В рамках змін до бюджету області передбачається виділення додаткових коштів. Зокрема:

1. У сфері науки і освіти збільшуються асигнування на загальну суму 43 млн. 881 тис. грн. З них:

    1 млн. 140 тис. грн – для загальноосвітніх шкіл-інтернатів;
    9 млн. 874 тис. грн – на загальноосвітні спеціалізовані школи-інтернати;
    7 млн. 34 тис. грн – на оснащення опорних шкіл сучасною матеріально-технічною базою;
    21 млн. грн – на придбання шкільних автобусів для перевезення дітей, що проживають у сільській місцевості;
    2 млн. 788 тис. грн – для ПТУ, які розташовані в районах області;

2. На галузь охорони здоров’я – 71 млн. 355 тис. грн. З них:

    21 млн. 355 тис. грн – кошти на придбання медикаментів та утримання закладів охорони здоров’я;
    50 млн. грн – на розвиток їх матеріально-технічної бази.

3. Планується збільшення асигнування на загальну суму 4 млн. 220 тис. грн на оплату праці працівників спортивних закладів та проведення капітального ремонту легкоатлетичного манежу, залу боксу КЗ ДЮСШ «ХТЗ».

4. У сфері культури і туризму збільшуються асигнування на виплату заробітної плати працівникам закладів мистецтва в загальній сумі 2 млн. 342 тис. грн, в тому числі: обласним театрам, Харківській обласній філармонії, музичним колективам і ансамблям.

5. В галузі капітального будівництва передбачаються видатки по об’єктах соціально-культурної сфери та житлово-комунального господарства на суму 39 млн. 803 тис. грн.

6. 200 тис. грн – на фінансування заходів Програми розвитку архівної справи.

7. За рахунок залишків коштів фонду охорони навколишнього природнього середовища передбачаються видатки в сумі 3 млн. 371 тис. грн:

    на реконструкцію очисних споруд Золочівського району – 1 млн. 71 тис. грн;
    на реалізацію заходів з водообміну у Краснопавлівському водосховищі – 1 млн. 100 тис. грн;
    на придбання сміттєвозу для міста Лозова – 1 млн. 200 тис. грн.

 

Категорія: Новости Харьковщины | Переглядів: 412 | Додав: Изюмчанин | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar