MENU

22:36
На Ізюмщині пластуни відзначили Свято Весни

Упродовж трьох днів – з 7 по 9 травня – на базі «Іванівського шуму», проходили щорічні змагання пластунів «Свято Весни». Це традиційне свято на честь небесного покровителя Пласту Святого Юрія відзначається кожного року у всіх осередках Пласту. В такий спосіб пластуни зустрічають прихід весни та теплого періоду року.

Нагадаємо, що “Пласт” – національна скаутська організація України, мета якої сприяти всебічному патріотичному вихованню і самовихованню  молоді на засадах християнської моралі, виховувати свідомих, відповідальних та повновартісних громадян місцевої, національної та світової спільнот, провідників українського суспільства.

Цьогорічне Свято Весни в Іванівці відвідали 117 пластунів з Харківської, Полтавської, Донецької та Луганської областей. З візитом до пластового містечка завітали також народний депутат від “Самопомочі“ Ярослав Маркевич та голова районної державної адміністрації Любов Шамрай.

За словами приватного підприємця Вадима Співака, на туристичний базі якого й були проведені збори пластунів, подібні заходи – це не тільки унікальна можливість допомагати дітям у становленні їх особистостей, але й популяризація «зеленого» туризму в нашому краї та самої Ізюмщини.

Любов Шамарай у своєму вітанні зазначила, що їй дуже приємно зустрічати пластунів на Ізюмщині і висловила сподівання, що це не остання зустріч, оскільки тут є багато заповідних куточків, які можуть стати місцем проведення подібних зборів..

Всіх учасників було розподілено на групи, їх заняття проходили згідно зі спеціальною програмою. Серед досвідчених пластунів були й пластуни-новаки, які приїхали зі своїми батьками. У наметовому містечку кожен із пластунів забезпечував побут – розпалював вогнище, готував їжу, прибирав.

Під час Свята Весни команди змагалися в навичках та вміннях, які входять до традиційного кола зацікавлень пластунів. Зокрема, це практичне пластування (сюди відносять першу медичну допомогу, картографію, табірництво та ін.), спортивне орієнтування та спортивні змагання (футбол, волейбол), мистецькі ділянки (спів, театральні виступи), інтелектуальні конкурси тощо.

Категорія: Новости Изюма и района | Переглядів: 705 | Додав: Изюмчанин | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar