MENU

11:06
На Харківщині триває впровадження міжнародного проекту, спрямованого на допомогу переселенцям

20 квітня о 12:00 в малій залі Будинку рад відбудеться чергове засідання Координаційної ради з питань реалізації в регіоні проекту Європейського Союзу та ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду. Фаза-ІІІ».

Під час засідання планується презентація інноваційних напрямів проекту, обговорення стану впровадження ключових компонентів та результатів реалізації мікропроектів з підтримки внутрішньо переміщених осіб в Харківській області.

Нагадаємо, проектом передбачено впровадження двох компонентів - для сільської місцевості та міст області. Під час його реалізації були запроваджені додаткові компоненти за такими напрямами: підтримка внутрішньо переміщених осіб та інноваційний компонент «Розумні міста та електронне урядування».

Для реалізації компоненту з розвитку сільської місцевості було відібрано 8 районів області. Наприкінці 2014 року було підписано партнерські угоди з Балаклійським, Барвінківським, Великобурлуцьким, Золочівським, Красноградським, Сахновщинським, Харківським, Чугуївським районами області. Загальна сума залучених коштів від проекту МРГ у 2015 році – понад 3,3 млн грн.

Для впровадження муніципального компоненту було відібрано міста Чугуїв та Мерефа. Загальна сума залучених коштів від проекту МРГ у 2015 році склала близько 6,4 млн грн.

За підтримки проекту МРГ в Харківській області додатково було передбачено реалізацію 5 мікропроектів для ВПО у Балаклійському, Барвінківському, Ізюмському та Харківському районах. Загальна сума залучених коштів від проекту МРГ – близько 5,3 млн грн.

Інноваційний компонент «Розумні міста та електронне урядування» започаткований наприкінці березня 2016 року та передбачає підтримку за такими напрямами:

- надання послуг за принципами електронного урядування: муніципальні проекти для сприяння надання державних та муніципальних послуг для всіх зацікавлених сторін;

- прозорість та підзвітність в місцевих державних організаціях (закладах) для поліпшення їх функціональності та підзвітності.

Впровадження компоненту планується у містах-партнерах муніципального компоненту проекту МРГ. Фаза–ІІІ.

Строки реалізації проекту  – з 8 жовтня 2014 року по 2018 рік.

Категорія: Новости Харьковщины | Переглядів: 381 | Додав: Изюмчанин | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar