MENU

19:08
На Харківщині впроваджують роздільний збір побутових відходів

Як повідомили в Департаменті екології та природних ресурсів ХОДА, у 2015 році кількість населених пунктів області, де працює система роздільного збору сміття, зросла більш ніж вдвічі.

«У 2015 році значно покращилася робота в частині впровадження роздільного збору твердих побутових відходів у населених пунктах Харківщини. Так, якщо у 2014 році на території області налічувалось п’ять населених пунктів, в яких було запроваджено роздільний збір корисних компонентів твердих побутових відходів, то у минулому році таких населених пунктів було вже 12», - розповів директор департаменту Андрій Тимчук.

В результаті, за підсумками 2015 року Харківська область посіла 10 місце серед регіонів України з впровадження роздільного збору ТПВ (у 2014 – 20 місце).

«Сьогодні ми працюємо з районними державними адміністраціями, переконуємо їх у необхідності впровадження роздільного збору твердих побутових відходів. Думаю, в 2016 році кількість населених пунктів, в яких працюватиме ця система, значно зросте», - зауважив Андрій Тимчук.

За його словами, впровадження роздільного збору сміття є одним з варіантів ефективного вирішення проблем у сфері поводження з відходами. Це дозволить зменшити навантаження на полігони твердих побутових відходів, мінімізувати антропогенне навантаження на природні ресурси та покращити екологічну ситуацію в області.

Категорія: Новости Харьковщины | Переглядів: 625 | Додав: Изюмчанин | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar