MENU

13:34
На реалізацію компоненту проекту МРГ у 8 районах області за рік залучили 3,3 млн грн

Хід реалізації на Харківщині мікропроектів з підтримки тимчасово переміщених осіб і впровадження заходів щодо енергоефективності обговорили в ХОДА 20 квітня.

Це стало однією з тем засідання координаційної ради з питань реалізації в регіоні проекту Європейського Союзу та ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду. Фаза-III».

Виконуюча обов'язки директора Департаменту з підвищення конкурентоспроможності регіону ХОДА Вікторія Бєлявцева нагадала, що для реалізації в регіоні компонента з розвитку сільської місцевості відібрали 8 районів. В кінці 2014 року партнерські угоди підписали з Балаклійським, Барвінківським, Великобурлуцьким, Золочівським, Красноградським, Сахновщинським, Харківським і Чугуївським районами. Загальна сума залучених коштів від проекту МРГ в 2015 році склала понад 3,3 млн грн.

Як успішний приклад реалізації проекту в сільській місцевості Вікторія Бєлявцева зазначила роботи, проведені в Балаклійському районі. Голова Балеклійської РДА Степан Масельський розповів, що з 2011 року район бере участь в реалізації ІІ фази проекту в напрямку енергоефективності. За його даними, вже реалізовано 8 проектів на загальну суму понад 1,5 млн грн.

«В районі була обладнана тепловим насосом амбулаторія загальної практики та сімейної медицини, дитячий садок - тепловими колекторами для нагрівання води. Були встановлені котли на пелетному опаленні, автономні ліхтарі, що працюють від сонячної енергії», - перерахував Степан Масельський.

Також за підтримки проекту в Харківській області додатково було передбачено реалізацію 5 мікропроектів для ТПО в Балаклійському, Барвінківському, Ізюмському та Харківському районах. Загальна сума залучених коштів від проекту МРГ скалала близько 5,3 млн грн.

За словами Степана Масельського, у співпраці з ЄС/ПРООН було проведено капітальні ремонти місцевого готелю і приміщення дитячої юнацької спортивної школи, де були розміщені біженці із зони АТО.

Як зазначив голова Барвінківської РДА Володимир Ромах, в минулому році в районі був реалізований проект з капітального ремонту будинку для ТПО. Загальна вартість - близько 994 тис. грн, з яких кошти міжнародних донорів - 782 тис. грн.

Категорія: Новости Харьковщины | Переглядів: 366 | Додав: Изюмчанин | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar