MENU

15:24
На службу до Ізюмської поліції підібрані троє нових “співробітників”

У 1908 році собаки стали невід'ємною частиною більшості поліцейських відомств Європи. Поліцейські собаки несуть патрульну службу, беруть участь у затриманні злочинців, відшукують крадене, охороняють в'язнів і навіть виявляють вибухові пристрої. Завдяки своїм органам чуття собаки все помічають і взмозі попередити про небезпеку, присутність зловмисників або про інші обставини, які може не помітити людина.
Загалом, сьогодні кінологічна служба охоплює майже всі структури правоохоронної системи. Тому не секрет, що на службі в Ізюмському підрозділі уже декілька років немає службових собак, то коштів не вистачає, то відсутні співробітники даного напрямку. І ось керівником підрозділу Олегом Печерським була поставлена ціль виправити цей недолік, тому що в деяких випадках на службі без вірного чотирилапого «правоохоронця» просто не обійтися.
У січні 2016 року трьох співробітників поліції було відрядження на навчання до Харківського кінологічного центру для підбору та тренування зі службовими собаками. Спочатку було ретельно підібрано «пари», адже все починається зі встановлення контакту між людиною і чотирилапим, після встановлення довірливих відносин починається процес ретельного тренування, не тільки собаки але й поліцейського.
Ця подія ретельно готувалася і в підрозділу, до прибуття чотирилапих правоохоронців було підготовлено три вольєри. І ось після двомісячного навчання і здачею усіх необхідних нормативів, правоохоронці та їх підопічні чотирилапі стали на службу до підрозділу.
На представлення особовому складу нових правоохоронців прибула заступник начальника кінологічного центру ГУНП в Харківській області В.І. Мотієнко, яка розповіла присутнім, що нові захисники нашого міста мають середній вік по 5 років, це вівчарка Паула, яка тренована за напрямком оперативно-службової діяльності, бельгійська вівчарка Кахіл та лабрадор Діана, які мають здібності по виявленню небезпечних речовин, зброї та боєприпасів.
Слід сподіватись, що чотирилапі помічники стануть опорою для співробітників поліції під час виконання їх функціональних обов'язків, а особливо там, де використовуються гострота їх почуттів, сила і витривалість.

Категорія: Новости Изюма и района | Переглядів: 402 | Додав: Изюмчанин | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar