MENU

19:22
НАЙНОВІТНІШІ ТЕХНОЛОГІЇ ВПРОВАДЖЕНО У "ВОСТОЦІ"

Бугаївський ТОВ "СК Восток" - одне з найуспішніших сільськогосподарських підприємств не тільки Ізюмського району

та Харківської області, а і всієї України. Голова кооперативу – Герой України Ровчак Андрій Якович – створив передове тваринницьке господарство, яке працює за найновітнішими технологіями та на сучасному обладнанні, що постійно оновлюється. Для працівників кооперативу створені всі умови для праці, а зарплатам можуть позаздрити навіть жителі обласних центрів. На даний момент на тваринницькій фермі впроваджена автоматизована комп’ютерна система контролю за надоями та тваринами взагалі, використовується канадське та німецьке обладнання. Кожна корова має датчик, який передає на центральний комп’ютер всю потрібну інформацію в режимі реального часу. За допомогою спеціальної комп’ютерної програми можна бачити навіть скільки будь-яка корова дає молока в режимі он-лайн.

Кожна тварина має свій номер, і за кожною – індивідуальний нагляд. За допомогою комп’ютера з тваринами проводять різноманітні операції, включно з лікуванням та заплідненням. Наприклад, будь-яку корову, в залежності від сигналу, що поданий датчиком на спеціальний електронний респондер, дистанційно, з центру комп’ютерного управління, відправляють на потрібну процедуру, автоматично відкриваючи чи закриваючи потрібні входи-виходи, а тварини, які йшли позаду неї, дочекавшись, коли виявлена електронікою корова зайде в потрібне приміщення, ідуть далі в загальний зал. Тут вони харчуються і готуються до наступного надою, люди та техніка прибирають та підвозять корми, а електроніка слідкує за тваринами та контролює їх.

Високі стандарти якості підтримуються навіть пранням та дезінфекцією в пральних машинах ганчірок для обтирання вимені перед  надоєм. Процес надою проходить в доїльному залі – спеціальному приміщенні, що обладнане сучасним обладнанням з електронною системою контролю, пов’язаною з центром управління. Але без людини, звичайно, не можна обійтись. В заліз загального накопичувача, розрахованого на 120 голів, заходять і стають по своїх місцях в два ряди 24 корови, і доярками проводиться дезінфекція вимені та робиться з ним перший контакт, а потім швидко, впродовж 60-90 секунд, підключаєтьсядоїльний апарат, бо починає виділятися молоко. Процес надою займає приблизно 15 хвилин. Молоко передається магістраллю з неіржавіючої сталі через фільтри та систему передохолодження в спеціальну цистерну. В ній молоко остаточно охолоджується з 36 до 3,4 градуси за Цельсієм і готується до відправки покупцям, та за для вищого ґатунку продукту перед цим воно миттєво охолоджується до 12 градусів за Цельсієм в спеціальному радіаторі з крижаною водою, бо чим менше часу йде процес охолодження, тим менше бактерій з`являється в молоці, і тим воно якісніше. Після того, як у корови скінчилося молоко,датчиками подається сигнал, і електронна система відключає доїльний апарат. Такий процес надою якісно зберігає корисні властивості молока, подовжує строк зберігання і відповідає високим міжнародним стандартам якості молочної продукції. Тому,як оптові покупці, серед яких – відомі українцям бренди, заводи та торгівельні марки, впевнені в тому, що кінцевий продукт переробки бугаївського молока (а це –сири,масло, йогурти та багато інших) буде найвищої якості, так і споживачі, які купують молоко з ферм СК «Восток» в роздріб, впевнені в його якості та корисності для свого організму.

Неподалік Бугаївки кооператив має філіал в селі Розсохувате, де також працюють селяни в таких саме умовах і за тими самими технологіями, як і на головному підприємстві, окрім, хіба що, миттєвого охолодження молока. Але всі додаткові покращення в філіалі – це справа часу та грошей. Господарство знаходиться в стадії постійного розвитку, тому всі покращення – не за горами.
Є на тваринницькій фермі в Бугаївці й невеличкий конний загін. Коней не так багато, звичайно, як великого рогатого скота, і вони є скоріш такою собі  родзинкою великого успішного господарства – прикладу для багатьох сіл нашої держави,  – яке дає українцям високоякісний продукт, бюджету Ізюмського району – ледь не половину всіх доходів, працівникам – високі зарплати та впевненість в майбутньому, а всім нам – надію на квітуче майбутнє України.

Категорія: Новости Изюма и района | Переглядів: 581 | Додав: Изюмчанин | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar