MENU

19:18
Незабаром розпочнеться найспекотніша пора для всіх аграріїв – жнива

І вже традиційно в нашому районі для того, щоб обговорити як у стислі строки і без втрат зібрати вирощене, керівники сільськогосподарських підприємств сьогодні, 3 липня, зібралися на семінар-нараду, який відбувся за участю голови районної державної адміністрації Л.Шамрай та заступника голови районної ради С.Дуванського.
Розпочався семінар на Ізюмському ХПП. Керівник підприємства Вісхан Ісламов проінформував про готовність хлібоприймального пункту до приймання збіжжя цьогорічного урожаю, ознайомив з умовами співпраці з сільськогосподарськими підприємствами району в 2015 році та запросив гостей оглянути лабораторії по визначенню якості зерна.

Після цього учасники семінару переїхали до ТОВ АПК "Хлібопродукт", де побували на полі озимої пшениці. Головний агроном підприємства Олександр Наталін розповів про технологію вирощування озимини, яка застосовується в господарстві, про підготовку ТОВ АПК «"Хлібопродукт" до збирання врожаю.

Наступним етапом семінару був огляд полів з посівами ярої пшениці в товаристві з обмеженою відповідальністю "Чарівний лан". Генеральний директор Павло Герман поділився зі своїми колегами досвідом вирощування ярих зернових, розповів як планується організувати харчування, побутове і медичне обслуговування працівників у період збиральних робіт, забезпечення щоденного моніторингу проведення жнив.

У ході пленарної частини, яка проходила на базі філії ПАТ "ДЗПКУ" Ізюмський комбінат хлібопродуктів, було розглянуто чимало важливих для аграріїв питань.

Про готовність сільськогосподарських підприємств району до проведення збирання ранніх зернових та зернобобових культур у 2015 році доповіла начальник управління агропромислового розвитку РДА Тетяна Калініченко.

На необхідності виконання заходів щодо запобігання виробничого травматизму та безпечного проведення жнив, важливості посилення профілактичної роботи, дотримання нормативних актів з охорони праці наголосив страховий експерт з охорони праці відділення виконавчої дирекції Фонду  соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Ізюмському районі Владислав Дубинський.

Представник АК "Харківобленерго" Володимир Слюсарєв закцентував увагу керівників господарств району на забезпеченні суворого дотримання правил техніки безпеки при роботі сільськогосподарської техніки поруч з електромережами високої напруги.

Також учасники семінару отримали інформацію про умови перевірки насіння сільськогосподарських культур в інспекції сільського господарства та про дотримання вимог пожежної безпеки при підготовці до збирання та зберігання ранніх зернових та зернобобових культур.

Підвела підсумки семінару, голова райдержадміністрації. Любов Миколаївна ще раз наголосила на необхідності належним чином організувати роботу на жнивному полі, аби вчасно і без втрат зібрати врожай на полях, довести до ладу зібране, закласти надійну основу майбутнього врожаю.

Категорія: Новости Изюма и района | Переглядів: 399 | Додав: Изюмчанин | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar