MENU

19:56
Обговорено стратегічні питання розвитку Харківщини

Голова районної державної адміністрації Любов Шамрай взяла участь у першому засіданні Харківської ради регіонального розвитку, яке проходило під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Юлії Світличної 20 квітня.

На порядку денному засідання було два блоки питань: економічний і блок питань, пов'язаних із забезпеченням безпеки в регіоні. Зокрема, члени Ради обговорили забезпечення реалізації Стратегії розвитку Харківської області на період до 2020 року та реалізацію в регіоні трьох програм безпеки, які були прийняті на останній сесії обласної ради.

Серед ключових економічних питань, які необхідно вирішувати не тільки на регіональному, а й на національному рівні, Харківська рада регіонального розвитку виділила питання промисловості та сільського господарства. Обговорюючи проблеми, що мають ключове значення для розвитку агросектору, члени Ради наголосили на необхідності збереження спецрежиму ПДВ для сільськогосподарських товаровиробників до кінця року. Також в ході засідання було відзначено важливість розробки механізму визначення полезахисних лісосмуг, які зараз безконтрольно знищуються.

Також були обговорені питання ремонту і утримання доріг. Зокрема, фахівці підкреслили: у регіоні є траси державного значення, які піддаються особливому навантаженню у зв’язку з рухом техніки, що йде до зони АТО. На відновлення таких магістралей потрібно додаткове фінансування.

Питанням безпеки регіону учасники засідання присвятили окремий блок. Особливу увагу було приділено заходам безпеки під час травневих свят.

За підсумками засідання Харківська рада регіонального розвитку прийняла рішення скласти кілька звернень до Кабінету Міністрів України щодо вирішення стратегічно важливих питань на національному рівні.

 

Категорія: Новости Изюма и района | Переглядів: 355 | Додав: Изюмчанин | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar