MENU

19:15
ДВОМ ГЕРОЯМ В ОДИН ДЕНЬ - 90 РОКІВ!

Одразу два іменинники – ветерани Ізюмщини – зустріли минулого тижня свій поважний ювілей. Дев’яносто років відсвяткували Стальна Анастасія Федорівна та Напрасник Григорій Гнатович.

Важка доля Героя Соціалістичної праці Анастасії Стальної– це і неволя в Німеччині під час війни, і пережитий післявоєнний голод 1946-го року, і важка праця на землі, і як результат – нагорода зіркою Героя за сумлінну працю та рекордний врожай пшениці. Григорій Напрасник з Комарівки – один з небагатьох героїв війни, які перемогли нацистів, дійшли до Берліна і дожили до нашого часу – кавалер медалі «За відвагу»за збитий німецький літак та відмінне володіння стрільбою з гармати. На той момент йому ледь виповнилося 19 років. Григорій Гнатович чудово виглядає (зовні йому – не більше 70 років, а то й менше), і він досі пам’ятає ті часи та з задоволенням про них розповідає.

В суботу, 26-го березня завітали до іменинників голова райдержадміністрації Л.Шамрай, голова районної ветеранської організації І.Гончаренко та депутат Ізюмської районної ради В.Олексієнко, які в цей знаменний для ветеранів день долучились до вітань родичів наших героїв з подарунками та щирими побажаннями.

Категорія: Новости Изюма и района | Переглядів: 392 | Додав: Изюмчанин | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar