MENU

14:10
Орієнтир - вибір майбутнього

В житті кожної людини настає той період, коли вона ставить перед собою питання : «Ким бути?», «Яку професію обрати?». Своє майбутнє ми визначаємо задовго до останнього шкільного дзвоника. Прислухаємося до порад батьків, вчителів, знайомих, друзів, сперечаємось, вивчаємо довідники, намагаємося все врахувати. Як вибрати саме ту професію? Питання це досить складне і серйозне, тому що вибір професійного шляху багато в чому визначає нашу долю.

Від того, наскільки вірно вибраний життєвий шлях, залежить місце кожного з вас серед людей, задоволеність роботою, фізичне і психічне здоров’я, радість та щастя… звичайно, нікому не дано з абсолютною точністю визначити своє майбутнє, однак, кожному під силу визначити професію, з якою ви поєднаєте життя. На допомогу в цих складних пошуках приходить наука психологія (тести, анкетування, тренінги), вчителі та профконсультанти центру зайнятості.
Так 20 квітня профконсультантами Ізюмського міськрайонного центру зайнятості спільно з Харківським обласним центром зайнятості за участю Відділу освіти Ізюмської міської ради в приміщенні загальноосвітньої школи №12 проведено масовий профорієнтаційний захід «Ярмарок професій» для учнів 9-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів та професійно-технічних навчальних закладів. Мета заходу - інформування учнівської молоді про особливості вибору професії, розширення та систематизація знань про сучасні професії, формування оптимістичного ставлення до свого професійного майбутнього та орієнтації на набуття професій, які користуються попитом на ринку праці.
Цього дня близько 350 випускників шкіл, слухачів ПТНЗ , в тому числі 7 внутрішньо переміщених осіб, змогли поспілкуватись з представниками Харківського національного технічного університету сільського господарства ім. П.Василенка, Харківської державної зооветеринарної академії, Харківського національного університету внутрішніх справ, Харківського національного педагогічного університету ім. Г.С.Сковороди, Харківського університету повітряних сил імені Івана Кожедуба, Харківського індустріально - педагогічного технікуму, Харківського кооперативного торгово-економічного коледжу, Харківського центру професійно-технічної освіти ДСЗ, Ізюмського медичного коледжу, Ізюмського професійного ліцею, Ізюмського аграрного ліцею.
Відвідувачі Ярмарки ознайомились професіями та спеціальностями, які на сьогодні користуються попитом на ринку праці, дізнались про вимоги роботодавців до майбутніх працівників, отримали інформацію про навчальні заклади, умови вступу до них та умови навчання. Учасники знайомилися з переліком актуальних професій, їх описами, довідниками навчальних закладів та центрів професійно-технічної освіти державної служби зайнятості, бажаючі також мали змогу отримати індивідуальні консультації фахівців центру зайнятості щодо вибору майбутньої професії.
Проведення таких заходів вже стало доброю традицією, оскільки допомагає молоді зорієнтуватися у світі професій, а, як відомо, правильний вибір професії допомагає знайти своє місце в житті.

Категорія: Новости Изюма и района | Переглядів: 428 | Додав: Изюмчанин | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar