MENU

17:16
П’ять громад району стали учасниками проекту МОМ (фото)

1 грудня голова райдержадміністрації Л.Шамрай разом з головним лікарем КЗОЗ Центр первинної медико-санітарної допомоги м. Ізюм К.Запорожченко побували в закладах охорони здоров’я сіл Капитолівка і Студенок, де на даний час проводяться ремонтні роботи у рамках проекту «Всебічна стабілізаційна підтримка для внутрішньо переміщених осіб та постраждалого населення в Україні», який впроваджується Представництвом Міжнародної організації з міграції в Україні за підтримки Європейської Комісії у партнерстві із Західноукраїнським ресурсним центром.

Нагадаємо, що конкурс на участь у зазначеному проекті було оголошено для територіальних громад окремих районів Харківської (у т.ч. Ізюмського), Запорізької, Дніпропетровської, Одеської, Полтавської, Луганської та Донецької областей з метою вирішення проблем внутрішньо переміщених осіб щодо нормалізації їхнього становища та інтеграції, а також просування соціальної стабілізації та зміцнення довіри в Україні.

Зважаючи на те, що в нашому районі офіційно зареєстровано понад 3 тисячі внутрішньо переміщених осіб, територіальні громади сільських рад, на території яких проживає найбільша кількість вимушених переселенців (Червонооскільської, Студенокської, Капитолівської, Малокомишуваської, Левківської) взяли участь у конкурсі і стали учасниками проекту. Сума гранту на реалізацію заходів, які залучатимуть як переселенців, так і місцеве населення до розвитку проектів з покращення соціальної інфраструктури населених пунктів, становить 162,5 тис. євро – по 32,5 тис. євро на кожну громаду.

Проекти, з якими перемогли у конкурсі капитолівська та студенокська громади, передбачають забезпечення потреб переселенців і місцевого населення шляхом запровадження додаткових медичних і оздоровчих послуг, а саме: облаштування кімнат психологічного розвантаження в амбулаторіях загальної практики сімейної медицини, санітарно-гігієнічної кімнати та аромокімнати у Студенокському відділенні територіального центру, оснащення спортивної зали у Капитолівському НВК для організації занять в гуртках і секціях. В межах реалізації цих проектів в зазначених будівлях будуть проведені внутрішні ремонтні роботи, замінено вікна і двері на енергозберігаючі, встановлено системи холодного і гарячого водопостачання, внутрішні туалети.

Студенокський сільський голова Володимир Бурлака вважає проект МОМ дуже вдалим і своєчасним, зважаючи на непросту ситуацію в країні, суттєвим внеском у розвиток соціальної інфраструктури села.

За словами лікаря Студенокської АЗПСМ Світлани Сумець, медицина стане більш доступною на селі та комфортною для хворих, як дітей так і людей похилого віку. Буде розширено спектр послуг – пацієнти зможуть отримувати допомогу психолога, що дуже важливо у нинішній неспокійний час.

Голова райдержадміністрації Любов Шамрай та головний лікар КЗОЗ ЦПМСД Катерина Запорожченко детально обговорили з сільськими головами питання, пов’язані з реалізацією проектів, та пообіцяли сприяння і допомогу на районному рівні.

Категорія: Новости Изюма и района | Переглядів: 393 | Додав: Изюмчанин | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar