MENU

16:56
Пам’яті героям-Чорнобильцям…

Трагічного дня, 26 квітня 1986 року в нашій історії почався відлік біди Чорнобильської катастрофи. Ця трагедія вразила весь світ, приголомшила людей страшним розмахом невідомої раніше біди, трагічні наслідки якої відчуватиме ще не одне наступне покоління.

З нагоди відзначення 30-ї річниці Чорнобильської трагедії в місті Ізюм було проведено одразу два урочисті заходи.

25 квітня у концертній залі КДК «Спартак» відбулась літературно-музична композиція «Мужність і біль Чорнобиля». Головною подією урочистого зібрання стало вручення близько 100 почесних відзнак героям-чорнобильцям та тим, хто всіляко їм допомагає.

Після хвилини мовчання до ліквідаторів звернувся Ізюмський міський голова Валерій Марченко. У своїй промові він подякував за мужність та героїзм людей, які ціною свого життя і здоров'я захистили життя мільйонів та побажав здоров'я і мирного неба. Після чого відзначив почесними нагородами - медалями «30-та річниця пам’яті» - членів організації «Спілка Чорнобиль України», а також грамотами Ізюмського міського голови за мужність, виявлену при виконанні службових обов’язків по ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС працівників МВС, їх активну участь в роботі організації та з нагоди 30-річчя Чорнобильської трагедії.

Зі словами скорботи та жалю до учасників зібрання звернулись також заступник голови Ізюмської РДА Василь Лесик, голова Ізюмської міськрайонної організації «Спілка Чорнобиль України» Сергій Біліченко, його заступник Володимир Комов, голова Ізюмського Фонду допомоги інвалідам Чорнобиля Володимир Решетняк.

Наступного дня, 26 квітня, біля пам’ятника Чорнобильцям Ізюмщини відбувся урочистий мітинг на честь 30-ї річниці трагедії на ЧАЕС. З нагоди відзначення цієї знаменної та трагічної дати в цьому році було завершено композицію пам’ятної алеї - поруч з пам’ятником на плитах викарбувані навічно прізвища тих, кого вже немає серед нас. Це стане місцем вдячності, шани та взяття прикладу героїзму для наступних поколінь.

Серед учасників зібрання були керівництво міста та району, Народний депутат України Віктор Остапчук, депутати Ізюмської міської ради, чорнобильці та громада міста.

Представники Ізюмської Єпархії та Архієрейський хор відслужили літію по загиблим і померлим Чорнобильцям.

Наприкінці урочистого мітингу відбулась церемонія покладання квітів до пам’ятника Чорнобильцям Ізюмщини.

 

Категорія: Новости Изюма и района | Переглядів: 558 | Додав: Изюмчанин | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar