MENU

17:34
ПЕРЕЙМЕНОВАНО ДРУГИЙ НАСЕЛЕНИЙ ПУНКТ В РАЙОНІ

Верховна Рада ухвалила чергову постанову щодо перейменування окремих населених пунктів на виконання Закону України "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їх символіки". Згідно з документом, перейменовано 152 населені пункти з різних районів та областей, у тому числі село Червоний Донець Іванчуківської сільської ради Ізюмського району на село Щасливе. Відповідний проект постанови зареєстровано за №4084.

Це другий населений пункт району, який отримав нову назву в рамках виконання Закону про декомунізацію, першим у лютому було перейменовано с. Червона Поляна, також Іванчуківської сільської ради, на с. Поляна. Наступними, відповідно до проекту постанови ВРУ за №4085, будуть перейменовані села Олександрівської сільської ради Жовтневе і Радянське на Боголюбівку і Рідний Край та с. Червоний Шахтар Заводської сільської ради на Співаківку.

У ході реалізації відповідного Закону згідно з рішеннями сесій сільських рад нових назв набули 63 об’єкти топоніміки, розташовані у 23 населених пунктах району.

Відповідну інформацію можна переглянути тут.

Категорія: Новости Изюма и района | Переглядів: 428 | Додав: Изюмчанин | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar