MENU

14:32
Під час весняно-літньої нерестової заборони проводяться профілактичні заходи щодо боротьби з браконьєрством...

Щорічно навесні здійснюється масштабна природоохоронна акція по боротьбі з браконьєрством в сфері рибної ловлі. Тому, в період з 1 квітня по 10 червня 2016 року на території Харківської області, як і в інших регіонах країни проводиться загально державна профілактична операція під умовною назвою «Нерест-2016», метою якої є проведення заходів з контролю за охороною рибних запасів та інших біоресурсів у весняно-літній період, коли безпосередньо відбувається нерест великої кількості різновидів риб та інших мешканців водойм.

За для ефективного проведення операції «Нерест-2016» та боротьби із браконьєрством поліцейськими Ізюмськго ВП та підпорядкованого Борівського ВП ГУНП в Харківській області спільно зі співробітниками Державної екологічною інспекції та Управління охорони, використання і відтворення водних біоресурсів та регулювання рибальства в Харківській області по боротьбі з браконьєрством та іншими порушеннями правил рибальства, затверджено план спільних заходів, згідно якого створені оперативні групи по боротьбі з браконьєрством в період весняно-літньої заборони вилову водних біоресурсів. З метою запобігання та виявленння порушень правил рибальства в період нересту проводяться рейди на обслуговуємій території, в тому числі на ринках міста та інших місцях торгівлі з метою виявлення фактів незаконного продажу водних біоресурсів та продуктів їх переробки. Перевіряються також місця стоянок плав засобів та їх власники на причетність до незаконного вилову риби.

За порушення правил рибальства передбачається, як адміністративна так і кримінальна відповідальність, а саме:

Згідно ст. 85 ч. 3 Кодексу України про адміністративні правопорушення, за вчинення порушень правил рибальства передбачена відповідальність від попередження до накладення штрафу: на громадян від двох до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (34 – 170 грн.) і попередження або накладення штрафу на посадових осіб від десяти до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (170 – 510 грн.).Згідно ст. 85 ч. 4 КУпАП за грубе порушення правил рибальства (рибальство із застосуванням вогнепальної зброї, електроструму, вибухових або отруйних речовин, інших заборонених знарядь лову, промислових знарядь лову особами, які не мають дозволу на промисел, вилов водних живих ресурсів у розмірах, що перевищують встановлені ліміти або встановлену правилами любительського і спортивного рибальства добову норму вилову) – тягне за собою накладення штрафів: на громадян від двадцяти до сорока неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (340 – 680 грн.) з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення, які є приватною власністю порушника.

Відповідно ч. 1 ст. 249 вже Кримінального кодексу України за незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом, якщо воно заподіяло істотну шкоду, карається штрафом від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 1700 до 3400 грн.) або обмеженням волі на строк до трьох років, з конфіскацією знарядь і засобів промислу та всього добутого.

Станом на 19.05 2016 року співробітниками поліції проведено 4 відпрацювання території Ізюмського та Борівського районів. Також проведено 7 рейдів на водоймах, внаслідок яких вилучено 14 заборонених рибальських сіток, встановленням яких завдано матеріальну шкоду на загальну суму 110 тис. гривень. За наслідками рейдів порушено 3 кримінальних провадження за ст.. 249 ч. 1 КК України.

Ізюмський відділ поліції

Категорія: Новости Изюма и района | Переглядів: 372 | Додав: Изюмчанин | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar