MENU

15:01
Правове виховання дітей та молоді

13 червня в рамках проведення заходів з правової освіти молоді міста та району, співробітниками Ізюмського МРВ КВІ проведено лекцію з елементами гри в Ізюмському професійному ліцеї на тему «Права та обов'язки дитини та громадянина».

В ході заходу учні дізналися про основні законодавчі акти, в яких зазначені права дитини, про прийняття та ратифікацію Україною Загальної декларації прав людини, Декларації прав дитини та Конвенції ООН про права дитини. В процесі бесіди вони пригадали та розповіли про відомі їм права дітей, а співробітники КВІ доповнили відповіді.

Після інформаційної частини з ліцеїстами проведено гру, під час обговорення якої діти дійшли висновку, що правила та закони потрібні в усіх сферах людського життя. Для перегляду присутнім запропоновані фрагменти мультфільмів, з подальшими поясненнями, які права героїв було порушено. На завершення заходу учням нагадані основні тези Конституції України та зазначено, що ми є громадянами правової держави та повинні дотримуватись її законів.

Такі заходи сприяють підвищенню правової культури неповнолітніх та профілактиці правопорушень серед молоді.

Категорія: Новости Изюма и района | Переглядів: 423 | Додав: Изюмчанин | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar