MENU

15:54
Представники міської та районної влади провели прес-конференцію з експертами Українського інституту міжнародної політики з питань об’єднання

1 березня під головуванням Ізюмського міського голови Валерія Марченка в рамках проекту «Підтримка розвитку громади зсередини» та за підтримки Українського інституту міжнародної політики (УІМП) відбулась прес-конференція. Участь взяли представники місцевих ЗМІ, міської та районної влади, експерти УІМП.


В ході робочої зустрічі були порушені питання процесу децентралізації влади та територіального об’єднання громад, передбачений Концепцією реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні, прийнятої Кабміном в квітні минулого року, труднощі та перспективи майбутніх громад, знаходження спільних шляхів у вирішенні нагальних питань.
Валерій Марченко: «На сьогоднішній день в Ізюмській громаді (місто Ізюм та Ізюмський район) мешкає понад 68 тисяч осіб, загальна площа м. Ізюм становить 45,5 кв. км, площа Ізюмського району 1553,4 кв. км. На цій території розташовано 1 міська рада та 17 сільських рад. Ізюм є містом обласного підпорядкування. Місто Ізюм має зручне географічне розташування. Через місто Ізюм та Ізюмський район проходять важливі транспортні магістралі. На території Ізюмського району знаходяться родовища корисних копалин:природного горючого газу,фосфоритне родовище, родовище вапняку, будівельних пісків, мінеральних фарб, цегляної сировини. В місті Ізюм сформована інфраструктура, яка спроможна задовольнити потреби населення в отриманні всього спектру послуг, як мешканців міста Ізюм так і Ізюмського району.
Все це є фундаментом для створення єдиної спроможної Ізюмської громади, яка спільними зусиллями створить та забезпечить комфортні умови проживання та підвищить соціальні стандарти життя мешканців громади. І ми як керівництво міста разом з вами докладемо всі зусилля для втілення цього в життя”.
За словами Валерія Віталійовича, в рамках співробітництва громад Ізюмщини підготовлено інвестиційна пропозиція «Створення єдиного центру надання адміністративних послуг за принципом «єдиного вікна». Цим проектом запропоновано надання адміністративних послуг всім мешканцям незалежно від місця проживання, спростити процедуру отримання послуг.

Категорія: Новости Изюма и района | Переглядів: 587 | Додав: Изюмчанин | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar