MENU

12:38
Презентація книги "Приоскілля козацьке"

10 червня цього року на Ізюмщині відбулася презентація книги «Приоскілля козацьке» Заслуженого працівника освіти України, Лауреата Всеукраїнської літературно-мистецької та краєзнавчої премії імені Петра Василенка, члена Національної спілки краєзнавців України Леся Ісаїва.

Не можна не вітати видання, яке вперше на Харківщині так глибоко та майстерно оповідає про козацькі часи в чітко окресленому регіоні (Ізюмський, Борівський, Куп’янський, Дворічанський райони Харківської області та Лиманський район Донецької області). Книга «Приоскілля козацьке» поведе нас правдивими стежками пізнання нашого непростого минулого. На її сторінках правда про найдавніше місто Слобожанщини – славний Цареборисів, Борисівград на Осколі. Якою зброєю насправді користувалися ізюмські козаки? Чому 30 останніх років свого життя філософ Григорій Сковорода прожив саме в Приоскіллі та Подінців’ї? А чи можна дізнатися прізвища та імена перших поселенців цього краю? А чи мали вони тут свої фортеці й де саме? Чи правда, що українці й росіяни разом освоювали цю землю, яка раніше нібито була суцільною глухою пусткою? На ці та сотні інших питань знайдуться конкретні відповіді на сторінках книги, яка щойно побачила світ.

До чотирьох сотень шанувальників козацької минувщини зібрались у залі культурно-розважального комплексу міста Ізюм, де палко обговорювали нову книгу. Не змогли залишитися осторонь цієї знакової для Харківщини події голова райдержадміністрації Любов Шамрай, її заступник Василь Лесик, Герой України Андрій Ровчак, протоієрей Олександр Ольшанський, місцеві краєзнавці, викладачі історії, підприємці, учителі, бібліотекарі, небайдужі до історії рідного краю ізюмчани.

Категорія: Новости Изюма и района | Переглядів: 463 | Додав: Изюмчанин | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar