MENU

16:22
ПРО ОСОБЛИВОСТІ СУЧАСНОГО УКРАЇНСЬКОГО ПАТРІОТИЧНОГО ВИХОВАННЯ

28 січня у відділі освіти райдержадміністрації відбулася науково-практична конференція з питань патріотичного виховання на тему:

“Реалізація основних положень та завдань Концепції національно-патріотичного виховання дітей та молоді”, учасниками якої були заступники директорів з виховної роботи, учителі історії та учителі початкових класів.

В рамках конференції відбувся круглий стіл, під час якого вчителі обговорили актуальні питання патріотичного виховання учнівської молоді району. Заступник директора Бугаївського НВК Н.Щербак у своєму виступі розкрила тему:  “Національно-патріотичне виховання учнів в сучасних умовах”, учителі початкових класів М.Горобець, Н.Бугера та Л.Антонова виступали з теми: “Формування національної самосвідомості молодших школярів”, учитель історії А.Безкоровайна презентувала досвід роботи з даного питання.

Під час обговорення цікавою виявилася доповідь учня 9 класу Іванчуківської ЗОШ Шемануєва Іллі (учитель Владикін В.П.) “Використання козацької педагогіки в процесі національно-патріотичного виховання на прикладі Іванчуківської ЗОШ”.

У ході роботи конференції її учасники торкнулися найактуальнішої проблеми сьогодення: пошуку і знахідок форм дієвого патріотизму, конструктивних проектних форм патріотичного виховання.

Свій відгук на презентації і виступи колег озвучив учасник бойових дій, учитель фізичної культури Комарівської ЗОШ І-ІІ ступенів Чернов Павло Миколайович. Учителі оплесками привітали його виступ.

Практичний блок конференції був проведений у формі інтерактивної роботи в групах,  в ході якої було визначено зміст і форми роботи з дітьми в урочний та позаурочний час, спрямовані на формування національно-патріотичної свідомості учнів. Кожна група, як висновок, презентувала свою роботу.

Дискусія видалася жвавою та продуктивною, учасники висловлювали свої думки, розповідали про свій досвід та вносили пропозиції щодо подальшої роботи з напрямку виховання свідомого громадянина та патріота України.

Категорія: Новости Изюма и района | Переглядів: 415 | Додав: Изюмчанин | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar