MENU

18:12
Про публічні закупівлі та принципи роботи ProZorro

Верховною Радою України 25.12.2015 ухвалено Закон України «Про публічні закупівлі», який забезпечує повний перехід усіх державних закупівель на електронну систему протягом 2016 року. Застосування електронних засобів при проведенні державних закупівель дозволить розширити коло учасників торгів та підвищити ефективність та прозорість витрачення бюджетних коштів.

31 травня 2016 року в малій залі засідань райдержадміністрації для розпорядників коштів бюджетів усіх рівнів приватним підприємством «Тендери України» було проведено семінар-тренінг з питань організації та проведення закупівель.

В рамках семінару були надані роз’яснення основних положень Закону  України  «Про публічні закупівлі», розглянуто принципи роботи електронної системи ProZorro, зокрема, щодо реєстрації та електронних майданчиках. Увагу присутніх було закцентовано на нових правилах планування закупівель, в тому числі допорогових.

Також було надано інформацію щодо застосування електронного цифрового підпису, формування тендерного комітету та призначення уповноваженої особи.

При цьому варто відзначити, що застосування електронної системи закупівель буде розповсюджуватись не лише на закупівлі відповідно до вказаного Закону, а й на допорогові закупівлі, що не перевищують суми закупівель товарів  та послуг 200тис.грн., а робіт – 1500тис.грн.

У рамках семінару слухачам було надано необхідну літературу та відповіді на питання.

Категорія: Новости Изюма и района | Переглядів: 429 | Додав: Изюмчанин | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar