MENU

17:28
Про стан справ в КП «Благоустрій міста Ізюма»

На початку 2016 року в КП «Благоустрій міста Ізюма» змінилося керівництво, яке залишило після себе тяжкий спадок. Хоча ще на початку грудня 2015 р. на нараді з Ізюмським міським головою минуле керівництво доповіло про повну готовність до робіт в зимовий період, але виявилося, що комунальне підприємство знаходиться в катастрофічному стані, воно повністю розвалене і розграбоване.
Тепер новий колектив підприємства намагається навести лад в господарстві та відремонтувати техніку, яка за документами числиться справною.
В першу чергу це автомобіль марки «УРАЛ», який зламаний і потребує капітального ремонту та РУМ-8, який прийшов в несправність, через неналежний догляд. Його кузов та посипальний механізм не чистився і не відмивався від піщано-сольової суміші після експлуатації.
Тому спеціалісти КП Благоустрій займаються переобладнанням автомобіля марки «ГАЗ». В цьому допомагає керівництво ВАТ ШРБД, яке надало в користування посипальний механізм та кузов. Їх планується встановити на автомобіль марки «ГАЗ», що дасть можливість налагодити нормальну роботу підприємства в зимовий період.
А зараз в очищенні від снігу вулиць міста задіяні 2 одиниці техніки – це трактор «Т-150» і екскаватор марки «Каматцу» та два водія. В посипанні вулиць міста протиожеледною сумішшю задіяний один автомобіль марки «Рено», один водій та четверо працівників, які посипають вулиці вручну. А на узбіччях доріг залишають піщанко-сольову суміш для того, щоб двірники посипали нею пішохідні тротуари та прибудинкові території.
Очищення від снігу та посипання протиожеледною сумішшю вулиць міста Ізюм відбувається згідно графіку, який сформований із 4-х черг по своїй значимості.
1-а черга – це головні автобусні маршрути міста №1 та №2.
2-а черга – це автобусні маршрути, що пролягають в мікрорайоні «Верхнє селище» та «Веприцький хутір», а також вулиці Харківська, Фрунзе, Скрипника, Кравцова та Пушкінська.
3-а черга – це мікрорайони «Гончарівка», «Нафтовик» та «Піски».
4-а черга – формується диспетчером КП «Благоустрій» на основі заяв голів квартальних комітетів, депутатських звернень та звернень громадян.
Враховуючи складний рельєф Ізюма “Благоустрій”, нажаль, не може прибирати та посипати деякі вулиці, які знаходяться в складно доступних місцях, наприклад, вул. Телевізійна, Крута та інші, що обумовлено технічними можливостями техніки.
Приблизна протяжність вулиць в місті, які “Благоустрій” очищає від снігу та посипає протиожеледною сумішшю, становить 103 км. За січень техніка обробила 1 600 км доріг.
Попереднє керівництво КП «Благоустрій міста Ізюма» на зимовий період 2015-2016 рр. підготувало 226 т. піщано-сольової суміші. Цього не достатньо, а враховуючи й те, що була порушена технологія змішування піщанно-сольової суміші, за нормами співвідношення повинно становити 1/5, а було зроблено 1/3, її вистачить лише до середини наступного місяця. Тому для нормальної роботи з посипання вулиць підприємство потребує ще 124 т. піщано-сольової суміші.
Наразі керівництвом комунального закладу розглядаються варіанти вирішення цього питання.
Кредиторська заборгованість КП «Благоустрій міста Ізюма» становить 563 тис. грн. – це сплата за оренду, паливно-мастильні матеріали, розрахунки по сплаті податків та зборів, ПДВ та екологічного податку. Заборгованість по виплаті заробітної плати відсутня.
Дебіторська заборгованість перед КП «Благоустрій міста Ізюма» становить 1 033 157 грн. – це розрахунки по сплаті субсидій і пільг, заборгованість населення, Ізюмської районної державної адміністрації, виконавчого комітету Ізюмської міської ради, Харківської обласної державної адміністрації, комунальних та промислових підприємств.
 
Ізюмський міський голова Валерій Марченко оглядає техніку КП “Благоустрій міста Ізюма”

Категорія: Новости Изюма и района | Переглядів: 637 | Додав: Изюмчанин | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar