MENU

12:55
Райони області отримали 37 млн грн на придбання шкільних автобусів

Відповідне рішення ухвалили депутати під час V сесії обласної ради VII скликання, внісши зміни до обласного бюджету.

Згідно з рішенням, між районними бюджетами було розподілено кошти залишку освітньої субвенції з державного бюджету, яку область отримала на початку року. Йдеться про суму понад 28 млн грн. З них 21 млн грн буде направлено на закупівлю автобусів для сільських шкіл Балаклійського, Барвінківського, Богодухівського, Борівського, Валківського, Великобурлуцького, Вовчанського, Дергачівського, Зміївського, Ізюмського, Кегичівського, Красноградського, Краснокутського, Лозівського, Нововодолазького, Первомайського, Харківського та Шевченківського районів.

Ще понад 7 млн грн освітньої субвенції спрямують на зміцнення матеріально-технічної бази опорних освітніх закладів у Валківському та Зміївському районах. За ці кошти буде закуплено комп’ютерну техніку та мультимедійне обладнання.

Крім того, між районами розподілили 16 млн грн, які були виділені на придбання автобусів із обласного бюджету відповідно до програми «Новий освітній простір Харківщини» на 2014-2018 роки.

За ці кошти буде придбано автобуси для шкіл Валківського, Великобурлуцького, Дворічанського, Дергачівського, Зміївського, Золочівського, Ізюмського, Кегичівського, Коломацького, Краснокутського, Лозівського, Нововодолазького, Первомайського та Печенізького районів.

«Кошти на закупівлю шкільних автобусів виділяються районам на умовах співфінансування: 50/50. Ми допомагаємо тим, хто має бажання працювати та знаходить можливість спрямовувати на розвиток громади власні кошти», - підкреслив директор Департаменту науки і освіти ХОДА Анатолій Бабічев.

Загалом за кошти бюджетів різних рівнів планується придбати понад 35 шкільних автобусів для сільських шкіл Харківщини.

«Проводити тендери та купувати автобуси райони будуть самостійно. Ми розраховуємо пройти процедури торгів у найкоротші терміні, щоб вже восени сільські школи отримали нові автобуси», - розповів Анатолій Бабічев.

Категорія: Новости Харьковщины | Переглядів: 517 | Додав: Изюмчанин | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar