MENU

13:31
Ремонт у Червонооскільському неврологічному будинку-інтернаті завершать у травні

Про це повідомила перший заступник директора Департаменту соціального захисту населення ХОДА Тетяна Бабенко.

Тетяна Бабенко під час засідання координаційної ради спільного проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду. Фаза-ІІІ» проінформувала, що на Харківщині завдяки цьому проекту вже відремонтували два будинки-інтерната, де проживають переселенці. Так, ремонтні роботи у Хорошевському геріатричному пансіонаті завершилися в 2015 році, а ремонт у Червонооскільському неврологічному будинку-інтернаті завершиться в травні.

Перший заступник директора Департаменту соцзахисту населення нагадала: під час виникнення конфлікту на сході України, саме до Хорошевського та Червонооскільського соціальних закладів було влаштовано 228 людей похилого віку та інвалідів, які потребують постійного стороннього догляду і реабілітаційних послуг.

«Відповідно до Програми розвитку ЕС/ПРООН була ухвалена участь цих установ в проекті «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду», - пояснила Тетяна Бабенко. - Ремонтні роботи на об’єктах Хорошевського та Червонооскільського інтернатів проведені на умовах співфінансування. Фінансова підтримка була надана у вигляді малих грантів за умови розподілу витрат 80% - від міжнародних донорів і 20% - з бюджету Харківської області»

За даними Департаменту соціального захисту, загальна вартість ремонтних робіт склала 2,6 млн грн, з яких майже 600 тис. грн виділено з обласного бюджету.

«У минулому році у Хорошевському геріатричному пансіонаті проведені ремонтні роботи у житлових та санітарних кімнатах. Для підопічних з обмеженими можливостями був забезпечений безперешкодний доступ до закладу – зроблені поручні й підйомники. В серпні 2015 року було розпочато ремонтні роботи окремої будівлі інтернату у Червонооскільському неврологічному будинку-інтернаті. Наразі роботи ці завершуються, ми очікуємо, що у травні близько 50 підопічних отримають нові кімнати. Це надасть можливість людям з Донецької та Луганської областей мати належний рівень життя», - розповіла Тетяна Бабенко.

Категорія: Новости Изюма и района | Переглядів: 372 | Додав: Изюмчанин | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar