MENU

14:50
Річка Оскіл на Ізюмщині потребує очищення

До редакції останнім часом почали звертатися мешканці Ізюма та села Оскіл, які зазвичай відпочивають на берегах річки Оскіл. Ізюмчани занепокоєні неприємним запахом, який стоїть по берегах річки, та замором риби. Редакція звернулася з інформаційним запитом до інженера-енергетика Червонооскільської ГЕС Олександра Петровича Легуцького, який повідомив редакцію, що дійсно протягом другої половини червня верхнє коло води водосховища прогрілося до + 29 градусів Цельсія, що дало можливість масово розповсюджуватися одноклітинним водоростям.

Після того, як вони відмерли, вони осіли на нижній шар водосховища. У зв’язку із водоскидом потрапили до річки Оскіл. Замор риби та неприємний запах якраз і є наслідком недостатньої кількості кисню у воді – рибі нічим дихати, вона помирає. Хоча лабораторія ГЕС, яка постійно перевіряє бактеріологічний стан води, не відмічає відхилень від норми.
Сільський голова Геннадій Миколайович Загоруйко підтвердив факт замору риби та неприємного запаху. Сільська рада готує офіційне звернення до екологічної служби Харківської області з метою обстеження та надання висновків екологічного стану річки Оскіл.
К. Тарасюк. © obrii.com.ua

Категорія: Новости Изюма и района | Переглядів: 759 | Додав: Изюмчанин | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar