MENU

17:28
Розпочав роботу обласний центр допомоги учасникам АТО

Центр працює на базі збірного пункту Харківського обласного військкомату (вул. Коцарська, 56). Всі воїни АТО, а також їх сім'ї можуть отримати тут всю гарантовану державою допомогу.

За словами заступника голови ХОДА М.Черняка, на сьогодні Харківський обласний центр допомоги учасникам АТО повністю укомплектований. Тут працюють представники профільних департаментів ХОДА, служб зайнятості, у справах сім'ї, дітей та молоді, громадських організацій - всього 20 фахівців.

«Повертаючись додому, учасники антитерористичної операції стикаються з певними проблемами: це і отримання статусу учасника бойових дій, і матеріальні труднощі, і проблеми зі здоров'ям. Обласна державна адміністрація постійно співпрацювала з різними громадськими організаціями, які допомагали бійцям вирішувати ці проблеми. Але для того, щоб усі ці питання вирішувалися ефективно, необхідно було створити єдину структуру, де бійці могли б отримати кваліфіковану допомогу», - розповів Михайло Черняк.

Він зазначив, що в рамках роботи центру обласна адміністрація продовжує співпрацю з волонтерськими організаціями. Більш того, думка волонтерів буде враховуватися і при створенні обласних програм допомоги учасникам АТО.

За словами директора Департаменту соціального захисту населення ХОДА Юрія Шпараги, на сьогоднішній день в обласному центрі допомоги учасникам АТО зареєстрували 10 звернень.

«Це лише початок. Коли бійці побачать, що тут допомагають вирішувати різні питання, повірять у те, що держава дійсно про них піклується, вони будуть більш активно звертатися за допомогою в центр», - впевнений Юрій Шпарага.

За словами координатора-керівника центру Ольги Щербакової, більшість питань, з якими сьогодні звертаються до центру, пов'язані з отриманням статусу учасника бойових дій.

«Складності з оформленням документів виникають, в основному, у добровольців, які йшли воювати без офіційного наказу, а також у тих, хто втратив документи», - розповіла Ольга Щербакова.

За її інформацією, на сьогоднішній день в Харківській області статус учасника бойових дій отримали 2063 демобілізованих бійця.

Категорія: Новости Харьковщины | Переглядів: 449 | Додав: Изюмчанин | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar