MENU

10:49
СЛОВО, ЩО СИЛЬНІШЕ ЗА ЗБРОЮ

Справжнім літературним святом стала творча зустріч з ізюмською поетесою Тетяною Гребенюк з нагоди виходу її четвертої збірки під назвою "Вишиванка". У залі районного організаційно-методичного центру зібралися друзі Тетяни Олександрівни,колеги по перу, бібліотечні працівники, знайомі, прихильники її поезії. Вітаючи присутніх у залі, поетеса зазначила, що бачити стільки побратимів, соратників, однопартійців, людей, які поділяють її погляди – дорогого вартує. Вона прочитала вірш "Воля або смерть", який не увійшов до нової збірки, але можливо стане початком нової збірки.

Усі виступаючі відзначили проукраїнську громадянську позицію Тетяни Гребенюк, те, що вона виражає у своїх творах велику любов до України, вболівання за її майбутнє, гіркоту і біль за те, що відбувається сьогодні. Як зазначив відомий ізюмський краєзнавець, документаліст Л.Щибря, який підготував ілюстрації до збірки, це вірші сьогоднішнього дня, сьогоденнихпереживань і люди, небайдужі до поетичного слова, пропускають їх через серце, через душу.

Колега по перу – Ольга Садкова, яку поєднує з автором збірки громадянська позиція, сказала, що мало авторів, які відразу реагують на події і сміливо висловлюють свою позицію. "Тетяна Гребенюк – прямий автор, що називає речі своїми іменами".

Учасники заходу щиро вітали поетесу з черговим творчим доробком, ділилися враженнями від її творів, читали її вірші. Найбільш зворушливим став виступ юних колег – початківців, учнів Червонооскільського НВК Лізи Борискіної та Микити Полєхіна, які присвятили Тетяні Гребенюк власну пісню "Вишиванка".

Голова районної державної адміністрації Любов Шамрай у своєму виступі відзначила велику роль поетичного слова, людей, які можуть підібрати такі слова, що пробуджують наші душі.

Вірші з нової поетичної збірки читала й сама авторка. Вона висловила вдячність присутнім за підтримку, віру в її талант, що спонукає до написання поезій. Учасники презентації побажали Тетяні Олександрівні подальших творчих успіхів і вдячного читача.

Категорія: Новости Изюма и района | Переглядів: 489 | Додав: Изюмчанин | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar