MENU

14:13
Служба зайнятості планує проводити навчання управителів багатоквартирного будинку

З 1 липня, відповідно до Закону України «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку», на ринку праці з’являться нові суб’єкти економічних відносин – управителі будинків ЖКГ.

За словами директора Харківського обласного центру зайнятості Володимира Міненка, щоб допомогти роботодавцям, в тому числі - органам місцевого самоврядування, комунальним підприємствам, іншим установам, організаціям та фізичним особам-підприємцям, у підготовці, підвищенні кваліфікації та підборі кадрів Харківський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості може організувати навчання за напрямком «Управитель багатоквартирного житлового будинку».

«Якщо роботодавці підбиратимуть кадри з числа осіб, які перебувають на обліку в службі зайнятості як безробітні, то навчання здійснюватиметься безкоштовно, - зазначає Володимир Міненко. – А для роботодавців, яким потрібно буде посилити рівень знань вже працюючих у них працівників чи працевлаштувати когось не з числа безробітних, та для фізичних осіб-підприємців, які оберуть для себе вид діяльності з управління багатоквартирними будинками житлово-комунального господарства, таке навчання коштуватиме 2,5 тис. грн».

Майбутні управителі будинків зможуть отримати професійні знання щодо норм чинного законодавства у сфері регулювання житлових відносин, форм управління багатоквартирним будинком, порядку прийняття багатоквартирного будинку в управління. Слухачі дізнаються про особливості договірного регулювання відносин управителя зі співвласниками, об’єднаннями співвласників багатоквартирного будинку та його статутними органами, вивчать особливості забезпечення мешканців багатоквартирного будинку житлово-комунальними послугами, повноваження управителя в цій сфері, особливості організації та проведення поточного та капітального ремонтів будинку, засади організації та ведення бухгалтерського обліку і звітності управителем.

За детальною інформацією можно звертатися до відділу організації профнавчання  обласного центру зайнятості за тел.: (057) 757-52-71 або е-mail: pr@khcz.gov.ua.

Категорія: Новости Харьковщины | Переглядів: 444 | Додав: Изюмчанин | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar