MENU

17:37
Споживачам газу пропонують укласти договори на обслуговування за спрощеним механізмом

Заяви про приєднання до договору розподілу природного газу споживачі Харківщини отримали разом з рахунками за газ, спожитий в лютому.

Як пояснили в ПАТ«Харківгаз», укладання договору необхідно для того, щоб природний газ був доставлений газорозподільними компаніями в домоволодіння споживача. Тобто, фактично, це - договір на надання послуг з доставки газу в домівку користувача.

Процедура укладання договору максимально спрощена. Споживачам не потрібно звертатись до ПАТ «Харківгаз» або ПАТ «Харківміськгаз» та надавати документи. Необхідно просто перевірити дані, підписати заяву та віддати її контролеру або залишити в скриньках, що розміщені в дільницях газових компаній.

«До газової компанії потрібно звернутись лише у випадку, коли в заяві-приєднанні є розбіжності з даними споживача. Про такі розбіжності можна сповістити абонентний відділ за місцем проживання або проінформувати через контакт-центр газових компаній», - пояснив заступник голови правління з обліку газу ПАТ «Харківгаз» Юрій Маслюк.

Він також зазначив, що одним з пунктів в заяві-приєднанні є планові об’єми споживання газу у розрізі календарних місяців. Такі об’єми розраховані для кожного споживача окремо і залежать від обсягу використаного ним газу за попередні 12 місяців та коефіцієнту групи споживання.

«Оплата на плановий обсяг споживання буде нараховуватись постачальником, якщо споживач не передасть показання лічильника в період з 1 по 5 число в газову компанію. Якщо людина проінформує ПАТ «Харківгаз» або ПАТ «Харківміськгаз» про дані лічильника, оплата за газ буде нарахована за його даними», - уточнив Юрій Маслюк.

Категорія: Новости Харьковщины | Переглядів: 330 | Додав: Изюмчанин | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar