MENU

12:08
ТРИВАЄ ПРИЙОМ ЗАЯВОК НА УЧАСТЬ В КОНКУРСІ «РАЗОМ В МАЙБУТНЄ»

Виступаючи на пленарному засіданні IIIсесії районної ради VIIскликання, голова районної державної адміністрації Л.Шамрай звернула увагу сільських голів на активізацію роботи щодо участі у конкурсі «Разом у майбутнє», який проводиться Харківською обласною радою та нагадала, що прийом проектів завершується 4 березня.

У цьому році Положенням про порядок проведення конкурсу визначено три основні номінації, за якими обиратимуться міні-проекти – переможці:

- «Енергоефективність та енергозбереження» (заміна старих вікон та дверей на енергозберігаючі, утеплення приміщень соціальної сфери та житлових будинків, заміна систем опалення, заміна систем освітлення приміщень та вулиць в населених пунктах, упровадження інших інноваційних енергозберігаючих технологій);

- «Чисте довкілля» (будівництво та реконструкція водозабірних споруд, водопровідних та каналізаційних очисних споруд із застосуванням новітніх технологій та обладнання, зокрема в сільських населених пунктах; упорядкування зон санітарної охорони джерел питного водопостачання; упровадження установок доочищення питної води; облаштування майданчиків для збору твердих побутових відходів; здійснення інших заходів, спрямованих на поліпшення екологічної ситуації на території громади);

- «Добробут громад» (благоустрій територій громад; облаштування сенсорних кімнат, приміщень для психологічної реабілітації дітей-інвалідів та їх батьків, центр громадських ініціатив, гармонійного розвитку та комунікації, соціальної адаптації людей похилого віку, дітей, молоді, майстерень для відновлення народних традицій тощо).

Розгляд та оцінювання міні-проектів, а також визначення міні-проектів – переможців конкурсу триватиме до 8 квітня.

Обсяг фінансування одного міні-проекту в 2016 році визначений в сумі до 200 тис. грн. Проекти виконуватимуться на умовах обов’язкового співфінансування. Максимальна сума гранту (субвенції) з обласного бюджету не перевищує 50% вартості проекту. Внесок Конкурсанта (громадської організації, ініціативної групи, об’єднання співвласників багатоквартирних  будинків та інших) – не менше5%. Внесок місцевих бюджетів (сільського, селищного, міського та районного бюджетів), приватного партнера бо з іншого джерела, не забороненого чинним законодавством України, – не менше 45% (у тому числі кошти місцевих бюджетів – не менше 10% від загальної вартості проекту).

На відміну від попередніх років, для участі у цьогорічному конкурсінеобхідно подати кошторис витрат, а не проектно-кошторисну документацію.Таке нововведення суттєво полегшує процес оформлення заявок та зберегає гроші на оформлення вартісної проектно-кошторисної документації.

Категорія: Новости Изюма и района | Переглядів: 533 | Додав: Изюмчанин | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar