MENU

17:31
У майбутньому році з Фонду регіонального розвитку Харківська область має отримати 226 млн. грн.

Про це повідомив голова Харківської обласної ради Сергій Чернов в ефірі програми «Віддзеркалення». 

Сергій Чернов повідомив, що бюджет області затверджено на наступний рік обласною радою з урахуванням субвенції з держбюджету в сумі трохи більше 7,5 млрд грн. «Там закладено трикратне підвищення заробітної плати, яке ми зобов'язані виконати у бюджетній сфері відповідно до постанови Кабінету Міністрів. В повному обсязі закладено статті витрат, які забезпечать виплату заробітної плати, покриття витрат на енергоносії і соціальні виплати», - зазначив голова обласної ради. 

«Що стосується бюджету розвитку, то в наступному році ми плануємо задіяти Фонд регіонального розвитку, який почав діяти вже в цьому році, і ми отримали з нього на проекти понад 150 млн грн. І, якщо буде прийнятий державний бюджет, якщо будуть підтверджені в проекті ці суми, Харківська область отримає більше 226 млн грн. І це кошти, які виділяються на абсолютно новій основі. Це те, до чого ми йшли впродовж останніх років і довго боролися. Кошти більше не розподіляються розчерком пера одного чиновника, це вже не суб'єктивний підхід, заснований на симпатії до того чи іншого регіону або керівника», - підкреслив Сергій Чернов. 

За словами Сергія Чернова, в програмі соціально-економічного розвитку регіону на 2016 рік передбачені напрямки, які дадуть можливість залучити інвестиції в економіку області, створити умови для малого і середнього бізнесу, щоб спростити умови роботи і створення нових робочих місць. «Коли ми з цим завданням почнемо справлятися, тоді почне стабілізуватися ситуація, і буде проглядатися невеликий підйом економіки, тоді ми зможемо говорити і про бюджет розвитку», - упевнений він.

Категорія: Новости Изюма и района | Переглядів: 500 | Додав: Изюмчанин | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar