MENU

19:29
У ПСИХОНЕВРОЛОГІЧНОМУ ІНТЕРНАТІ РЕАЛІЗУЮТЬ ПРОЕКТИ ООН І ЄС

Понад півстоліття на території району функціонує Червонооскільськийпсихоневрологічний інтернат, який є найбільшим

у Харківський області. На сьогоднішній день тут перебувають 405 осіб. Це люди, які потребують побутового обслуговування, медичної допомоги і реабілітаційних послуг - інваліди IіII групи та люди похилого віку. Також в інтернаті опікуються персоналом 40 осіб з числа вимушених переселенців з Луганської та Донецької областей. За словами директора інтернату Марини Моросовськоїїх кількість постійно змінюється.

У зв’язку з цим певна увага установіприділяється з боку органів влади та благодійних організацій. Постійну матеріальну допомогу надаютьєвангельські християни-баптисти, зокрема,релігійна громадам. Ізюма, без них не обходиться жодне свято в інтернаті.

До надання допомоги долучилися йміжнародні організації. На даний час реалізуються два проекти, спрямовані на покращення умов проживання підопічних інтернату та ВПО.Перший - «Створення умов для компактного розміщення внутрішньо переміщених осіб (ВПО) з особливими потребами у Червонооскільському психоневрологічному інтернаті" – було впроваджено в рамках проекту «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду – III», який фінансується Європейським Союзом  та співфінансується Програмою розвитку ООН. Він передбачає проведення капітального ремонту одного із корпусів інтернату, де приміщення розраховані на розташування 43 осіб. Заходи з його реалізаціїзнаходиться на завершальному етапі -виконано каналізаційні та сантехнічні роботи, вирівняно підлогу, встановлено енергозберігаючі вікна та двері, зроблено внутрішнє та зовнішнє утеплення стін. На  це задіяноблизько 1 млн. 800 тис. грн.

Другий проект впроваджено завдяки фонду «Берегиня Сходу». Він фінансується комісією Європейського Союзу. У рамках його реалізації проводиться капітальний ремонт 18 житлових кімнат, у яких будуть проживати лежачі підопічні. Для цих кімнат будуть закуплені нові меблі.

13 січня Червонооскільський психоневрологічний інтернатвідвідалаголова райдержадміністрації Любов Шамрай. Воназустрілася здиректором закладу Мариною Моросовською, яка ознайомила її з ходом проведення ремонтних робіт та розповіла про подальші плани з розвитку установи. Також під час перебування у закладі голова райдержадміністрації оглянула умови проживання підопічнихта поспілкуваласяз ними.

Як зазначає директор інтернату, їх підопічні живуть повноцінним та активним життям, вони постійно беруть участь у різноманітних конкурсах та фестивалях, займають призові місця.

Вкімнаті трудотерапії голову райдержадміністрації чекав приємний сюрприз – підопічні інтернату підготували щедрівки та святкові пісні.

Любов Миколаївна подякувала їм за гарний настрій та привітала зі святами.

Категорія: Новости Изюма и района | Переглядів: 429 | Додав: Изюмчанин | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar