MENU

17:41
У районі відбулися перші сесії новообраних сільських рад

Початком діяльності рад нового скликання є їхні перші сесії. Саме вони покликані забезпечити безперервність і наступність роботи органу місцевого самоврядування, адже повноваження депутата ради починаються з моменту

офіційного оголошення відповідною територіальною виборчою комісією на сесії ради рішення про підсумки виборів та визнання повноважень депутатів і закінчуються в день першої сесії ради нового скликання. Відповідно, повноваження сільського голови починаються з моменту оголошення сільською виборчою комісією на пленарному сесійному засіданні рішення про його обрання й закінчуються в момент вступу на цю посаду іншої обраної особи.

Участь у цьогорічних місцевих виборах брали 15 із 17 діючих сільських голів. Всього очолити сільські громади в районі виявили бажання 40 осіб. У п’яти сільських радах було зареєстровано по одному кандидату – ними були діючі сільські голови. Їх знову обрано на посаду, за них проголосували від 81,3% до 97,2% виборців. Чотири сільські ради очолили нові сільські голови.

3 листопада у Бугаївській, Вірнопільській, Довгеньківській, Олександрівській та Чистоводівській сільських радах відбулися перші установчі сесії. Новообраного Олександрівського сільського голову Людмилу Тимощук вітала голова районної державної адміністрації Любов Шамрай.

У Чистоводівці на першій сесії сільської ради VII скликання побував заступник голови райдержадміністрації Василь Лесик. Тут сільським головою було обрано 20-річного студента Харківського національного аграрного університету ім. В.В Докучаєва Нерсеса Нерсисяна. Він отримав 45,7% голосів виборців серед чотирьох кандидатів на посаду голови сільради.

Привітати новообраного сільського голову прийшов його попередник Микола Проценко, який протягом 33 років очолював Чистоводівську сільську раду. Він висловив вдячність колективу сільради за успішну співпрацю та сподівання на їх підтримку у роботі нового сільського голови.

Після прийняття присяги Нерсес Робертович подякував усім за надану йому довіру та висловив сподівання, що по завершенні терміну повноважень завдяки плідній праці можна буде стверджувати, що відбулися зміни на краще.

Заступник голови райдержадміністрації Василь Лесик у своєму виступі наголосив на відповідальності сільського голови та депутатів сільської ради перед громадою за висловлену їм довіру та пообіцяв з боку районної влади всебічно підтримувати молодого сільського голову, побажав присутнім толерантності та виваженості у взаємовідносинах, колективних рішень.

Під час перших засідань відповідних сільських рад VII скликання було обрано секретарів, членів виконкомів, створено постійні депутатські комісії.

Категорія: Новости Изюма и района | Переглядів: 347 | Додав: Изюмчанин | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar