MENU

21:13
У Великобурлуцькому, Красноградському та Ізюмському районах планується перейменування населених пунктів

Під час засідання постійної комісії з питань розвитку місцевого самоврядування та адміністративно-територіального устрою члени комісії, зокрема, розглянули три проекти рішень стосовно перейменування населених пунктів у трьох районах області. Постійна комісія, в роботі якої взяв участь і перший заступник голови Харківської обласної ради Віктор Коваленко, ухвалила винесення на пленарне засідання сесії розгляд даних питань.

Необхідність у перейменуванні сіл та селищ виникла відповідно до Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки».

Так, згідно з протоколами зборів громадян, що проживають у відповідних населених пунктах, мешканці Великобурлуцького району висловили бажання перейменувати селище Комсомольське на селище Соніно, а село Червоноармійське – на Полковниче. Обрані назви історично обґрунтовані.

Мешканці селища Жовтневе Піщанської сільської ради Красноградського району проектом рішення обласної ради підтверджують намір перейменувати селище на Покровське. А жителі села Червоний Оскіл Ізюмського району планують перейменувати село в Оскіл.

Рішення направлені до обласної ради з метою направлення подання до Верховної Ради України.

Категорія: Новости Харьковщины | Переглядів: 340 | Додав: Изюмчанин | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar