MENU

11:20
Учасники АТО отримали землю в Ізюмському районі

Ділянки, що призначені для ведення особистого селянського господарства, в ході жеребкування розподілили серед 97 учасників АТО.

«Це хороша земля, хороший район. Наші активісти виїжджали, вивчали місцевість. У даний момент земля використовується фермерами, але вже є попередня домовленість, що після збору врожаю цю землю передають нам для розпаювання. Сподіваємося, що наступного року вже наші побратими засіють її та зберуть хороший, гідний урожай», - розповів головний спеціаліст сектору Державної служби у справах ветеранів війни та учасників АТО в Харківській області Юрій Корсунов.

Він також зазначив, що це вже не перший проект із роздачі землі для ведення особистого селянського господарства. Цього разу ділянки розташовані на двох масивах, кожен учасник АТО отримає по 1 га та 75 соток.

«Минулого разу були менші масиви. Вони були розкидані, відстань між полями була велика - десь 10 км, десь 7. А тут, по суті, в декількох кілометрах знаходяться два поля. Це зручно для того, щоб ми надалі організували аграрні кооперативи, підприємства та спільно, колективно, обробляли цю землю. Щоб це був постійний, стабільний дохід для сімей учасників АТО», - розповів Юрій Корсунов.

«Загальна площа ділянки - 175 га, цього вже достатньо для створення колективного господарства, - зазначив заступник голови робочої групи з питань виділення земельних ділянок учасникам АТО Євген Оберемок. - Учасники АТО зможуть об'єднатися та вирощувати культури. На такій площі це рентабельно й перспективно».

Євген Оберемок пояснив: після жеребкування учасники АТО подадуть документи в управління Госгеокадастра в Харківській області, після чого протягом 8 - 9 днів будуть видані накази про передачу до власності.

«Після цього вони звернуться до проектанта, який зробить їм технічну документацію установки кордонів. Потім залишається тільки зареєструвати право власності та видати учасникам АТО свідоцтво на право власності на ці земельні ділянки. Виходячи з практики, вся ця процедура займе близько 3 місяців», - зазначив заступник голови робочої групи з питань виділення земельних ділянок учасникам АТО.

За словами Юрія Корсунова, цей проект, як і багато інших, успішно реалізується завдяки сприянню керівництва ХОДА та безпосередньо очільника області Ігоря Райніна.

«Це, в першу чергу, стосується питання, що пов'язане з видачею землі учасникам АТО. Він знаходиться під постійним контролем та під патронатом керівництва обласної адміністрації. Безумовно, таких результатів нам вдалося досягти, бо є тісний зв'язок і розуміння актуальності даного питання для всіх хлопців, які захищали та захищають Україну», - сказав головний фахівець сектора Державної служби у справах ветеранів війни та учасників АТО в Харківській області.

Категорія: Новости Изюма и района | Переглядів: 494 | Додав: Изюмчанин | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar