MENU

15:45
Учасників АТО та переселенців запрошують взяти участь у конкурсі бізнес-ідей

15 переможців проекту «Новий відлік» на Харківщині отримають 800 тис. грн на підтримку або започаткування підприємницької діяльності.

Як розповіли у Департаменті з підвищення конкурентоспроможності регіону ХОДА, проект «Новий відлік» реалізується в Харківській області вдруге. За підсумками першого конкурсу, який завершився у вересні 2015 року, гранти на започаткування бізнесу отримали 33 учасники на загальну суму понад 1,3 млн грн.

«Цей проект надає можливість переселенцям реалізувати себе у Харкові, а учасникам АТО - розпочати нове життя, змінити сферу діяльності, втілити мрію. Крім того, реалізація  цього проекту є позитивним прикладом для інших вимушених переселенців та учасників АТО і членів їх родин, - зазначили в Департаменті з підвищення конкурентоспроможності. - Також це знижує напруженість на ринку праці Харківської області, оскільки учасники проекту створюють робочі місця не тільки для себе, а й для інших мешканців регіону».

Прийом заявок на участь у другому проекті «Новий відлік» стартував 15 березня та триватиме до 5 квітня. Після цього конкурсанти, чиї заявки оберуть до участі у проекті, пройдуть тренінгове навчання основам ведення бізнесу та підготують бізнес-плани з консультативною допомогою фахівців.

З 21 по 25 червня пройде захист бізнес-планів, і вже 30 червня будуть оголошені переможці проекту.

Гранти розподілять між 15 найкращими бізнес-планами: 5 проектів отримають по 30 тис. грн, 5 проектів - по 50 тис. грн та ще 5 проектів - по 80 тис. грн.

Кошти видаватимуться на закупівлю обладнання для виробництва товарів або надання послуг, на оренду приміщень, придбання ліцензій та дозволів тощо. На початкових етапах створення бізнесу переможці отримуватимуть консультативну підтримку фахівців.

Проект «Новий відлік» на Харківщині реалізується за участю «Асоціації приватних роботодавців», благодійного фонду «Станція «Харків», Харківського обласного центру зайнятості та за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».

Детальні умови участі у проекті.

Категорія: Новости Изюма и района | Переглядів: 402 | Додав: Изюмчанин | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar