MENU

18:23
УСІ РІШЕННЯ ДЕПУТАТИ ПРИЙНЯЛИ ОДНОГОЛОСНО

Сьогоднішнє пленарне засідання IV сесії районної ради VII скликання  розпочалося внесенням змін до Регламенту райради у зв’язку зі змінами щодо поіменних голосувань, внесеними Верховною Радою до Закону "Про місцеве самоврядування в Україні". Тепер рішення у місцевих радах приймаються відкритим поіменним голосуванням, за винятком випадків, для яких чинним законом передбачається таємне голосування, і результати поіменного голосування підлягають обов'язковому оприлюдненню на офіційному сайті ради в день голосування. Тож, внесення відповідних змін до Регламенту райради надає можливість виборцям району мати інформацію щодо того, як саме за те чи інше рішення голосував кожний депутат і у разі потреби запитати за рішення не в абстрактної ради, а в конкретного депутата.

Щодо сьогоднішнього сесійного засідання, то з усіх питань порядку денного всі депутати, присутні під час голосування у залі, проголосували за проекти рішень, підготовлені постійними депутатськими комісіями.

Депутати затвердили Програму економічного і соціального розвитку Ізюмського району на 2016 рік, Комплексну програму профілактики правопорушень в Ізюмському районі на 2016-2020 роки та Програму розвитку комунальної сфери району, внесли зміни до районного бюджету на поточний рік, заслухали звіт голови районної державної адміністрації про виконання у 2015 році повноважень, делегованих Ізюмською районною радою, та звіт голови районної ради про діяльність райради у минулому році, затвердили план роботи районної ради на 2016 рік, розглянули ряд освітянських питань та інші.

Найбільше емоцій у депутатського корпусу району викликало питання про створення в районі комунального підприємства. Висловлювалися різні думки, було багато запитань та врешті-решт усі погодилися з тим, що таке підприємство необхідне для забезпечення сталої роботи установ соціальної сфери. Було вирішено створити комунальне підприємство "Ізюмрайкомунсервіс" Ізюмської районної ради Харківської області, затвердити його Статут, а також погодити кандидатуру Прудкого Степана Петровича для призначення на посаду директора комунального підприємства. 

Категорія: Новости Изюма и района | Переглядів: 448 | Додав: Изюмчанин | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar