MENU

17:11
В Ізюмі пройшов тиждень права

На виконання листа МОН України №1/9-458 від 25.09.2015 «Про виконання Плану заходів з проведення у 2015 році Всеукраїнського тижня права», наказу ІДНЗ №71-о/д від 08.12.2015 «Про проведення Всеукраїнського тижня права в ІДНЗ» та з метою ознайомлення дітей і дорослих з їхніми правами та обов’язками з 07.12.2015 по 11.12.2015 в ДНЗ №17 пройшов Всеукраїнський тиждень права. Протягом тижня вихователями були сплановані та проведені тематичні заняття, бесіди, розваги, ігри для дітей з правового виховання.


Вихователем-методистом Мітіною А.А. був проведений круглий стіл «Правова освіта малят в дошкільному закладі». Для батьків в інформаційних куточках були розміщені поради та рекомендації «Батькам про права дітей», «Мистецтво дарувати любов». Наприкінці тижня була оформлена виставка дитячих робіт разом з батьками «Правила і закони суспільного життя».
10 грудня 2015 року в рамках Тижня права в ІЗОШ№ 12 для учнів 8 класів, працівники міської бібліотеки – філії №1 провели годину правознавства «Адміністративна та кримінальна відповідальність дітей та молоді», на якій обговорювались важливі питання з метою запобігання правопорушень та сприяння формуванню правової свідомості підлітків. В заході взяв участь старший лейтенант кримінальної поліції (сектор роботи з дітьми) Хіленко Є.В. який підняв питання кримінальної відповідальності підлітків, наслідки за скоєні правопорушення і порадив бути уважними, відповідальними і слідкувати за своєю поведінкою, адже часто пустощі закінчуються кримінальною відповідальністю.
Також до заходу працівники бібліотеки підготували книжкову виставку «Право у твоєму житті».
У п’ятницю, 11.12.15 р. в рамках проведення щорічної акції «16 днів без насильства» в центральній міській бібліотеці відбувся День інформації «Чи знаєш ти свої права». Учні 9-кл. ЗОШ №4, а також читачі бібліотеки мали змогу отримати інформацію з питань права. Зокрема, молодь була зацівлена правами, які гарантуються Конвенцією ООН «Про права дитини». Присутні були ознайомлені з основними статтями Конвенції, а також з її інтерпретацією – книгою «Хор дітей». На практичному занятті жваво обговорювались життєві правові ситуації, що дасть можливість підліткам використовувати отриманні знання на практиці.
У п’ятницю, 11 грудня, працівниками Міської бібліотеки Філія №2 було проведено з учнями Ізюмської ЗОШ №6 вікторину «Знавці правознавства». Вікторина складалась із двох турів. До першого туру увійшли питання по Конституції України, а у другому учасники мали змогу продемонструвати свої знання з питань правознавства.
Протягом заходу діти у невимушеній обстановці та цікавій формі освіжили свої знання з Правознавства.

Категорія: Новости Изюма и района | Переглядів: 468 | Додав: Изюмчанин | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar