MENU

10:16
В Ізюмському районі відкрили відремонтоване приміщення, де житимуть переселенці з особливими потребами

Ремонт у приміщенні Червонооскільського психоневрологічного інтернату здійснили за рахунок коштів Проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» та обласного бюджету.

«У Червонооскільському психоневрологічному інтернаті ми відкриваємо відремонтований корпус, де житимуть тимчасово переміщені особи, які прибули із зони антитерористичної операції. Ці люди потребують комфортного перебування. Відремонтований корпус інтернату раніше був непридатним для проживання. Але завдяки спільному проекту Європейського Союзу та ПРООН, завдяки органам влади Харківської області було прийнято комплекс заходів, що дозволили провести в цій установі ремонт і розмістити додаткову кількість людей, які прибули із зони АТО», - зазначила перший заступник голови ХОДА Юлія Світлична.

У приміщенні Червонооскільського психоневрологічного інтернату встановлено нові двері та замінено вікна, обладнано частину кімнат та санвузлів, відремонтовано систему опалення.

Загальна вартість цього мікропроекту склала 1801,895 тис. грн, з яких 1397,472 тис. грн - за рахунок коштів проекту «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду», і 404,423 тис. грн - за рахунок коштів обласного бюджету. У відремонтованому приміщенні з’являться 13 кімнат, в кожній з яких зможуть розміститися 3-4 людини. Також в усіх санвузлах встановлені поручні для людей з обмеженими можливостями.

У відкритті нового приміщення для переселенців взяли участь представники ХОДА, обласної ради, Проекту Європейського Союзу та Програми Розвитку ООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду», співробітники і підопічні інтернату.

Довідка. Будівля корпусу №6 Червонооскільського психоневрологічного інтернату розташована в с. Червоний Оскіл на вул. Лісній, 1. Взагалі Червонооскільський психоневрологічний інтернат – це окремо розташований, відокремлений від житлового сектору комплекс будівель (всього 7). Загальна внутрішня площа корпусу №6 - 474,5 кв.м.

ПРООН спільно з Європейським Союзом і в партнерстві з місцевою владою підтримує проекти громад щодо відновлення соціальної інфраструктури в семи областях - Дніпропетровській, Харківській, Полтавській, Запорізькій, Одеській, Донецькій і Луганській - на загальну суму понад 12 млн грн.

Категорія: Новости Изюма и района | Переглядів: 434 | Додав: Изюмчанин | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar