MENU

10:24
В районі проживають 158 багатодітних сімей

На обліку в управлінні соціального захисту населення райдержадміністрації перебуває 158 багатодітних сімей. 55 таких родин отримують соціальну допомогу як малозабезпечені, 112 – при народженні дитини, 59 – одиноким матерям. В багатодітних сім’ях району виховуються більше півтисячі дітей, 71 дитина звільнена від плати за харчування.

Відповідно до чинного законодавства багатодітні сім'ї в залежності від доходу отримують певні пільги щодо плати за користування житлом, комунальними послугами та телефоном, зокрема:

- 50-відсоткову знижку плати за користування житлом (квартирна плата) в межах норм, передбачених чинним законодавством (21 кв. метр загальної площі житла на кожного члена сім'ї, який постійно проживає в жилому приміщенні (будинку), та додатково 10,5 кв. метра на сім'ю);

- 50-відсоткову знижку плати за користування комунальними послугами (газопостачання, електропостачання та інші послуги) та вартості скрапленого балонного газу для побутових потреб у межах норм, визначених законодавством.

Площа житла, на яку надається знижка при розрахунках плати за опалення, становить 21 кв. метр опалюваної площі на кожного члена сім'ї, який постійно проживає в жилому приміщенні (будинку), та додатково 10,5 кв. метра на сім'ю;

- 50-відсоткову знижку вартості палива, у тому числі рідкого, в межах норм, визначених законодавством, у разі якщо відповідні будинки не мають центрального опалення;

Також багатодітні сім’ї мають право на позачергове встановлення квартирних телефонів. Абонентна плата за користування квартирним телефоном встановлюється у розмірі 50 відсотків від затверджених тарифів.

Пільги щодо плати за користування житлом (квартирної плати), комунальними послугами та вартості палива надаються багатодітним сім'ям незалежно від виду житла та форми власності на нього .

За інформацією управління соціального захисту населення РДА, близько ста дітей з багатодітних родин відвідують гуртки, 196 дітей з початку року оздоровлено в дитячих оздоровчих закладах та пришкільних таборах.

Категорія: Новости Изюма и района | Переглядів: 446 | Додав: Изюмчанин | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar