MENU

14:52
Валерій Марченко: Громадські роботи — це важливий напрямок активної політики зайнятості в Ізюмі та надання соц допомоги тим, хто її потребує

24 березня під головуванням Ізюмського міського голови Валерія Марченка відбулась нарада з керівниками структурних підрозділів виконавчого комітету Ізюмської міської ради та комунальних підприємств щодо вирішення питання організації та проведення громадських робіт в нашому місті.
Особи, зареєстровані як безробітні, залучатимуться до громадських робіт на строк, що сумарно не перевищує 180 днів у межах календарного року.
Фінансування громадських робіт, до яких залучаються зареєстровані безробітні, здійснюється за рахунок коштів місцевого бюджету та коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України рівними частинами пропорційно сумі витрат на їх організацію.
Актуальним залишається проведення громадських робіт на підприємствах комунальної власності з благоустрою території міста.
Під час засідання міською владою визначено виконавцем робіт підприємство КП «Благоустрій міста Ізюма», яке повідомить Ізюмський міськрайонний центр зайнятості про потребу в працівниках та обсягах коштів для організації громадських робіт в 2016 році.
Слід зазначити, що організація таких робіт є одним із перспективних напрямків взаємовигідної співпраці державної служби зайнятості з підприємствами, установами та організаціями.
Громадські роботи допомагають задовольнити потребу роботодавців у виконанні робіт, які мають суспільно корисну спрямованість та відповідають інтересам територіальної громади, є загальнодоступним видом тимчасової трудової діяльності, не потребують високої кваліфікації і виконуються на договірній основі. А безробітні при цьому отримують гарантований заробіток.
Водночас, за рахунок громадських та інших робіт тимчасового характеру передбачається поліпшення благоустрою міста, підтримання в належному стані об’єктів соціальної інфраструктури, пов’язаної передусім із задоволенням життєвих потреб населення, підвищення його добробуту.

Категорія: Новости Изюма и района | Переглядів: 425 | Додав: Изюмчанин | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar