MENU

14:28
Від Декларації-до Державності

16 липня 1990 року було зроблено перший крок до відновлення історичної справедливості, відродження української державності як ідеї соборності українського народу та його земель – прийнято Декларацію про державний суверенітет України.

Щоб розкрити історичне значення цієї події та донести її суть до користувачів бібліотеки, з 11 липня  в читальній залі центральної районної бібліотеки була організована виставка та проведена експрес-інформація «Від Декларації – до Державності».

Виставка презентує законодавчі документи, історичні нариси вітчизняних і зарубіжних авторів, матеріали періодичних видань, які висвітлюють цю доленосну подію в історії нашої держави й дають цілісне уявлення про основні віхи становлення її незалежності.

Зацікавлять відвідувачів, зокрема, й такі представлені на виставці видання, як: «Політична історія України ХХ ст.», М.Сорока «Світ відкриває Україну», Л.Лук’яненко «Національна ідея і національна воля», О.Мироненко «Українське державотворення», М.Вівчарик «Українська нація – шлях до самовизначення» та інші.

Зараз для України настали нелегкі часи, тому як ніколи  важливо пам’ятати постулати суверенності нашої держави і ніколи не забувати про споконвічну мрію українського народу, за здійснення якої боролося не одне покоління, – свободу, незалежність та мир.

Категорія: Новости Изюма и района | Переглядів: 375 | Додав: Изюмчанин | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar