MENU

15:44
Від телефонних шахрайств громадян можуть захистити уважність і обережність

Інформуючи на нараді у голови районної державної адміністрації про стан дотримання законності і правопорядку в районі, т.в.о. начальника Ізюмського відділу поліції ГУ Національної поліції в Харківській області Сергій Гут зазначив, що останнім часом спостерігаються випадки телефонних шахрайств. Найчастіше, це коли телефонують громадянам, повідомляють, що близькі чи родичі потрапили в поліцію, і пропонують залагодити ситуацію за певну суму коштів або ж, представляючись працівниками банку, повідомляють що банківська карта через збій на сервері заблокована, і просять надати її реквізити для перереєстрації, а отримавши їх, переводять кошти на свій рахунок. Схем обману за допомогою мобільного телефону багато і, не дивлячись на неодноразові застереження з боку правоохоронців, постійно знаходяться неуважні та довірливі громадяни, які потерпають від шахраїв і втрачають свої гроші. Тож, Сергій Миколайович звернув увагу учасників наради, зокрема, сільських голів, на необхідність проведення роз’яснювальної роботи серед жителів району з метою попередження випадків телефонних шахрайств.

На важливості проведення такої роботи наголосила і голова райдержадміністрації Л.Шамрай. За її словами, особливо актуальними є роз’яснення стосовно афери, за допомогою якої шахраї викрадають гроші з банківських карт громадян, оскільки в поточному році виплати за оренду земельних паїв будуть перераховуватись на картки і для багатьох людей, здебільшого, похилого віку це буде в новинку. Вони повинні усвідомити, що жодна організація, включаючи банк, не має права вимагати дані пластикової карти. Про це слід говорити під час зустрічей з населенням, при кожній зручній для цього нагоді.

Також Любов Миколаївна зазначила, що важливою складовою у попередженні крадіжок та шахрайств на території населених пунктів району, є виявлення підозрілих осіб. Обов’язково треба звертати увагу на незнайомих людей у селі, які під виглядом проведення якихось опитувань чи пошуків знайомих, можливого житла тощо можуть обирати об’єкти для крадіжок. Про таких осіб слід одразу повідомляти до райдержадміністрації або правоохоронних органів.

Інформація про стан дотримання законності і правопорядку в Ізюмському районі

Категорія: Новости Изюма и района | Переглядів: 348 | Додав: Изюмчанин | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar