MENU

11:01
Відбулося засідання позачергової сесії районної ради

До порядку денного сьогоднішнього пленарного засідання VI сесії районної ради VII скликання було внесено понад сорок питань. Вони стосувалися різних аспектів життя району – бюджету, освітянських проблем, земельних відносин, стану виконання районних програм тощо.

 

Депутати затвердили звіт про виконання Ізюмського районного бюджету за перший квартал поточного року, встановили граничні суми витрат на придбання легкових автомобілів, меблів, іншого обладнання та устаткування, комп’ютерів, мобільних телефонів виконавчим апаратом районної ради, установами і організаціями, які утримуються за рахунок коштів районного бюджету, та внесли зміни до головного кошторису району на поточний рік, збільшивши доходну та видаткову частини районного бюджету за рахунок субвенції з обласного бюджету, вільного залишку коштів районного бюджету та субвенцій з сільських бюджетів.

Кошти з обласного бюджету у сумі 432 тис. 150 грн. спрямовано на проведення санаторно-курортного лікування інвалідів загального захворювання і інвалідів з дитинства та проведення відпочинку осіб, які брали безпосередню участь в АТО, в санаторно-курортних закладах Харківської області, на забезпечення загальноосвітніх навчальних закладів комп’ютерною технікою і мультимедійним обладнанням та на видання, придбання і доставку підручників для учнів ЗНЗ.

За рахунок вільного залишку коштів загального фонду районного бюджету буде надано, зокрема, 90 тис. грн. для співфінансування проекту "Тепло дітям" (капітальний ремонт системи опалення Капитолівського НВК), який став одним з переможців обласного конкурсу міні-проектів розвитку територіальних громад "Разом в майбутнє", більше 110 тис. грн. – на виконання заходів районної  Програми соціального захисту населення, 250 тис. грн. – на розвиток футболу в районі, 245 тис. грн. - для придбання водонапірної башти с. Топольське, заміни башти Рожновського в с. Сулигівка та співфінансування проекту "О, вода!.. Ти просто необхідна для життя. Ти і є життя"-переможця обласного конкурсу міні-проектів "Разом в майбутнє" (встановлення та підключення водонапірної вежі с. Іванівка).

Каменем спотикання в роботі  сесії стали питання, пов’язані зі створенням КП "ІЗЮМРАЙКОМУНСЕРВІС".  Депутати від "Відродження" і ППУ відмовилися погоджувати штатний розпис та затверджувати кошторис підприємства доки воно не буде зареєстровано, не зважаючи на обурення присутніх у залі сільських голів, які зацікавлені в тому, щоб зазначене підприємство розпочало роботу якнайшвидше. Після досить тривалого обговорення було проголосовано рішення про проведення реєстрації комунального підприємства та створення робочої групи для опрацювання питань щодо його кадрового і фінансового забезпечення. Таким чином, деструктивна позиція половини депутатського корпусу відтермінувала на невизначений період початок роботи підприємства, яке вкрай потрібне для належного життєзабезпечення територіальних громад.

Категорія: Новости Изюма и района | Переглядів: 385 | Додав: Изюмчанин | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar