MENU

17:47
ВИЗНАЧЕНО КРАЩИХ ЧИТАЧІВ РОКУ

Сьогодні у центральній районній бібліотеці відбувся ІІ (районний) етап Всеукраїнського конкурсу "Найкращий читач 2016 року", в якому взяли участь 13 учасників з різних населених пунктів району.

Даний захід у районі став традиційним, його проведення було започатковано у 2008 році. Щороку наприкінці березня працівники центральної районної бібліотеки організовують літературні змагання за звання "кращого читача району" серед переможців І етапу конкурсу, який до цього проходить на базі сільських та шкільних бібліотек. Ось і цього року кращі читачі бібліотек району – учні 6 та 7 класів місцевих загальноосвітніх закладів – зібралися, щоб продемонструвати свою обізнаність та любов до літератури. Підтримати та повболівати за них приїхали друзі і бібліотекарі.

Почесними гостями на конкурсі були голова районної ради С.Дуванський, заступник голови райдержадміністрації В.Лесик, начальник відділу культури і туризму РДА О.Рудь та місцева поетеса О.Садкова. Всі вони ввійшли до складу журі, яке оцінювало учасників за різними критеріями.

Основним було завдання під назвою «Виступ», під час якого конкурсанти представляли свою улюблену книгу та відповідали на запитання. Учасники по-різному підійшли до його виконання. Вони презентували власноруч виготовлені поробки, розповідали цікаві факти про своїх улюблених героїв, зачитували вірші та, навіть, танцювали. У своїх виступах школярі демонстрували творче та логічне мислення, вміння переказувати та аналізувати твори, хист до написання віршів.

Журі високо оцінило підготовку юних книголюбів, кожен із яких отримав подяку та солодкі призи.Переможцем в номінації «За творчу майстерність» стала учениця 6-го класу Ізюмської гімназії №1 Катерина Кваша, в номінації «За артистизм виконання» перемогла учениця 6-го класу Левківського НВК Анастасія Коваленко. Переможцями ІІ етапу Всеукраїнського конкурсу "Найкращий читач року - 2016" в різних вікових групах стали учениця 6-го класу Студенокського НВК Марііта Поклонська та учень 7-го класу Кам’янського НВК Матвій Яншин. Вони будуть представляти Ізюмський район у IIIетапі у Харкові.

Фінал конкурсу пройде у місті Львів.

Категорія: Новости Изюма и района | Переглядів: 507 | Додав: Изюмчанин | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar