24 лютого 2016 р. згідно розпорядження Ізюмського міського голови Валерія Марченко комісія з питань контролю за харчуванням учнів та вихованців шкільних та дошкільних закладів міста перевірила роботу харчоблоку в ІЗОШ №5.
До складу комісії увійшли:
1. Володимир Мацокін – заступник Ізюмського міського голови з гуманітарних питань;
2. Марина Дудка – фельдшер санітарний Санітарно-гігієнічного відділу Ізюмського міськміжрайонного управління Головного управління Держсанепідслужби у Харківській області;
3. Наталія Васько ¬¬– провідний спеціаліст з дошкільної освіти відділу освіти Ізюмської міської ради;
4. Андрій Чегринець – головний спеціаліст відділу організаційної роботи та внутрішньої політики виконавчого комітету Ізюмської міської ради;
5. Галина Амбардарян – голова квартального комітету №6, депутат Ізюмської міської ради 7 скликання.
За результатами перевірки комісія виявила суттєві проблеми в організації роботи харчоблоку, які негативно впливають на процес приготування їжі та харчування дітей в ІЗОШ №5:
- в роздягальні персоналу харчоблоку знаходились сухарі в коробці, на шафі для одягу - використані поліетиленові пакети, ковзани, в коморі для зберігання харчових продуктів знаходяться особисті речі персоналу;
- Книга складського обліку заповнюється не за формою та несвоєчасно;
- в закладі вакантна посада сестри медичної з дієтичного харчування, в зв’язку з цим проби приготовлених страв знімає кухар, бракераж готової продукції ведеться не у відповідності з зазначеними нормами Наказу Міністерства охорони здоров’я України та Міністерства освіти і науки України;
- овочевий цех за призначенням не використовується, обробка овочів здійснюється в варочній залі;
- Технологічне обладнання (електроплита) після приготування страв не було вимкнуто, що призвело до перевищення витрат електроенергії;
- харчові продукти в заклад приймаються з супровідними документами, які оформлені неналежним чином. Так, в якісному посвідченні на ковбасу «Лікарську» варену, яка виготовлена ТОВ «Запорожець» м. Харків, не зазначено час виготовлення, є тільки дата виготовлення та термін реалізації, відсутній штамп;
- добові проби готової продукції не мають маркування та зберігаються не в холодильнику;
- чистий столовий посуд зберігається на полицях в шафі, яка не обладнана решітками для його зберігання;
- несвоєчасно заповнюються Журнали здоров’я працівників, обліку норм харчування, обліку температурного режиму холодильного обладнання;
- порушується технологія приготування страв;
- буфет не відкрився на перерву, відсутній куточок покупця та режим роботи. В буфеті реалізується продукція (кукурудзяні палички зі смаком салямі), що забороняється для реалізації в навчальних закладах.
- при перевірці порцій було виявлено, що порція вареної ковбаси важить 45 г (в меню зазначена вага – 50 г), порція солоних огірків – 15 г (в меню зазначена вага – 30 г).
В зв’язку з цим була проведена робоча нарада членів комісії з директором ІЗОШ №5 Любов’ю Савченко та кухарем харчоблоку Вікторією Кучер, яким було доручено усунути всі зазначені недоліки в їхній роботі та організувати роботу харчоблоку в ІЗОШ №5 на належному рівні.
їдальня в ІЗОШ №5
зачинений буфет в ІЗОШ №5
перевірка продуктів
нарада з директором ІЗОШ №5
|