MENU

13:09
З 1 жовтня стане можливим подання електронних петицій до обласної ради

Депутати ухвалили проект рішення обласної ради, покликаний з 1 жовтня забезпечити роботу розділу електронних петицій на офіційному сайті найвищого представницького органу регіону, а також визначити Порядок розгляду петицій.

Відповідно до прийнятого Порядку, петиція повинна стосуватися питань, що віднесено до повноважень та перебувають у компетенції  Харківської обласної ради.

Петиція не може містити заклики до повалення конституційного ладу, порушення територіальної цілісності України, пропаганду війни, насильства, жорстокості, розпалювання міжетнічної, расової, релігійної ворожнечі, заклики до вчинення терористичних актів, посягання на права і свободи людини.

В електронній петиції має бути викладено суть звернення, зазначено прізвище, ім’я, по батькові автора (ініціатора) електронної петиції, адресу електронної пошти.

Для розгляду петиції обласною радою не менше ніж 5000 громадян мають підтримати її своїми підписами упродовж не більше як трьох місяців з дня оприлюднення петиції. Якщо цього не станеться, вона розглядатиметься як звернення громадян відповідно до Закону України «Про звернення громадян».

Слід зазначити, що рішення набере чинності з 1 жовтня 2016 року. До того моменту створюватимуться адміністративно-технічні умови для роботи з петиціями на сайті обласної ради

Категорія: Новости Харьковщины | Переглядів: 377 | Додав: Изюмчанин | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar