MENU

12:55
За круглим столом обговорили проблеми легалізації зайнятості населення та нові можливості працевлаштування

09 червня 2016 року в приміщенні малої зали Ізюмської міської ради відбулося засідання круглого столу на тему «Взаємодія з органами виконавчої влади та соціальними партнерами у вирішенні питань легальної та продуктивної зайнятості, розширення можливостей працевлаштування шляхом укладання контракту на військову службу, стимулювання роботодавців до створення нових робочих місць з метою поліпшення ситуації на ринку праці».

 

Присутніми на зустрічі були заступник Ізюмського міського голови з питань економіки та фінансів Костянтин Петров, заступник голови Ізюмської районної ради В’ячеслав Сердюк, заступник директора Харківського обласного центру зайнятості Анатолій Толстих. Також в роботі круглого столу взяли участь 17 голів сільських рад Ізюмського району, соціальні партнери служби зайнятості, 11 роботодавців міста Ізюм та Ізюмського району.

Під час проведення круглого столу обговорювались питання легальної зайнятості, навчання безробітних за робітничими професіями, як в Харківському центрі професійно-технічної освіти, так і безпосередньо на виробництві, підтримки підприємців, створення нових робочих місць, можливості проходження військової служби за контрактом у Збройних Силах України, надання соціальних послуг для збільшення рівня зайнятості та зменшення тривалості безробіття, надання компенсації витрат роботодавцю на оплату ЄСВ за працевлаштованих на нові робочі місця безробітних, вивчення кадрових потреб роботодавців, у т.ч. з попередньою професійною підготовкою, підтримання конкурентоспроможності осіб на ринку праці шляхом видачі ваучерів.

В обговоренні питань круглого столу прийняли активну участь всі учасники круглого столу. Було акцентовано увагу на реалізації пілотного проекту із залученням до роботи членів малозабезпечених сімей та внутрішньо переміщених осіб і відповідальності роботодавців за порушення законодавства з питань праці за використання праці без належного оформлення та праці іноземців без дозволу. Як зазначив Костянтин Петров, проблемою сьогодення, яка суттєво впливає на добробут населення, є тіньова зайнятість. А одним із шляхів вирішення проблеми легалізації робочих місць є об’єднання зусиль усіх владних, соціальних та силових структур на упередження та руйнування схум ухилення від оподаткування.

Обговорення було жваве і корисне. До протоколу були внесені ряд суттєвих пропозицій від учасників круглого столу по покращенню роботи як служби зайнятості, так і соціальних партнерів.

Слід зазначити, що станом на 01.06.2016 р. кількість зареєстрованих безробітних в місті складає 1422 особи, рівень безробіття на кінець травня — 4,2 %.

Категорія: Новости Изюма и района | Переглядів: 411 | Додав: Изюмчанин | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar