MENU

15:58
Заходи до 145-го Дня Народження Лесі Українки

25 лютого виповнилось 145 років з дня народження найславнішої української поетеси Лесі Українки. ЇЇ життя, гідне подиву і захоплення. Вона змушена була змагатися з тяжкою хворобою, яка мучила її все життя. Але ця феноменальна жінка не тільки не зламалася, вона переплавила своє безмежне горе у вогні творчої фантазії, яка допомагала їй створити шедеври літератури світового рівня. Про Лесю Українку, її творчість і долю йшлося на літературному вечері-портреті «Нехай мої струни лунають» який відбувся для Ізюмської Гімназії №1. Захід супроводжувався демонстрацією презентації, в якій були використані документальні фотографії Лесі Українки і її родини, портрети поетеси та уривки з музичних творів.
У той же день, 25 лютого у міській бібліотеці - філії №1, з нагоди дня народження поетеси Лесі Українки провели електронну презентацію " Мрії зламане крило". Під час заходу лунали вірші Л. Українки, які розповідали учні ІПЛ 24, Котяш Катерина, Дідко Настя, Лозова Марина. Читачі бібліотеки ознайомилися з життям і творчістю Л. Українки, послухали її вірші.
Також в бібліотеках оформлені книжкові виставки, присвячені Лесі Українці «Талант і мужність славетної дочки України» (центральна бібліотека), «Я була малою горда, щоб не плакать, я сміялась» (бібліотека №2)

Категорія: Новости Изюма и района | Переглядів: 447 | Додав: Изюмчанин | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar